• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy Launch x431 EURO wersja 2025

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
Na europejskiej/niemieckiej stronie pojawiła się wyczekiwana aktualizacja .
Mamy nowego następcę . X-431 EURO - LAUNCH Europe
Na to wygląda ze będzie jeden rodzaj urządzenie ale kilka pakietów oprogramowania - cos w rodzaju personalizacji tego co będzie nam potrzebne .
Ciekawiej wygląd pakiet podstawowy na dwa lata , najważniejsze to :
Samochody osobowe - można też dołożyć ciężarówki , motocykle (nowość} , elektryki , rozszerzone immo , baterie trakcyjne .
W standardzie SGW bez limitu : FCA , Mercedes , VAG oraz 100 tokenów Renault .
Oprócz tego : Tablet 13.6 cali (2560x1600} na androidzie w wersji 13 . Głowica to nowy SmartLInk C trzeciej generacji . Wygląda jak chiński odpowiednik PAD 9 .

Zostaje pytanie co do ceny , czy będzie z przodu 1 czy 2 a może 3 w przypadku najbogatszej wersji .
Interfejs współpracuje z :
1. TPMS - urządzeni do wentyli
2. ADAS
3. Oscyloskop
4. Symulator czujników
5 . Tester akumulatorów
6. Programator immo
7. Videoskop
8. Curent Clamp - nie wiem co to
9. Multimetr pod samochody elektryczne
10 . Tester izolacji - też elektryki
11. Tester kluczy / pilotów , generator nowych kluczy produkcji launch .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
93
Miasto
Rybnik
Wg google 29.000

Załączniki

• Screenshot_20250110-095101.png
    Screenshot_20250110-095101.png
    555,4 KB · Wyświetleń: 6

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
Ja znalazłem według google ceny od 19000 zł (podstawa z 1 rok abonamentem ] do nawet 45 000 zł (Full 3 lata abonament] .
Tylko to są ceny na jakiś dziwnych portalach za granicą a mnie interesuje cena w Polsce .

Launcher

Bywalec
Punktów
3
Panowie,

Baza ( Hardware ) - 13 500 zł brutto

Wersja oprogramowania - Brąz / Srebro / Złoto - okres 1-3 lat.

Poniżej wrzucam ceny brutto za poszczególne stopnie zaawansowania.

Załączniki

• Zrzut ekranu 2025-01-10 o 11.02.16.png
    Zrzut ekranu 2025-01-10 o 11.02.16.png
    38 KB · Wyświetleń: 59

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
Tak się domyślałem ze cena abonamentów będzie wyższa jak w poprzedniku euro tab .

Launcher

Bywalec
Punktów
3
Tak się domyślałem ze cena abonamentów będzie wyższa jak w poprzedniku euro tab
Tak, ale na ta cenę składa się więcej możliwości, bo przykładowo takie SGW w pełnym pakiecie masz już w cenie. Jakbyś miał zsumować bramki to wychodzi na ten moment ok. 6k. Dla polskiego klienta SRD nie ma znaczenia, bo z tego nie korzystają ale w Skandynawii to kolejna korzyść.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
@Launcher Czy wersja eurpejska ma tak samo jak wersja azjatycka PAD9 funkcje AIRBAG RESET ?

Załączniki

• PAD9.jpg
    PAD9.jpg
    885,8 KB · Wyświetleń: 29

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
Pakiet oprogramowania "gold" czego nie ma na stronie zawiera "pakiet" oprogramowania diagnostycznego marek samochodów elektrycznych .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
380
Siema no
Panowie mam pytanie bo trochę zem się wkurzył
Mam x432 pro 4 zakupiony 5 lat temu obojczyków się że nie mogę wykupi aktualizacji bo jest za stary
Btw cena około 2500zl

teraz sprawa wygląda tak że z tyłu mojego laincha jest napisane że pochodzi z Chin itd
Głowniano jest spolszczony więc korzystam z ang

zastanaiwm się czy nie kupić na Ali x431 pro 5 bo kosztuje tyle co aktualizacja starego którego niby się nie da aktualizować

jakieś pomysły ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
@GSS-Daniel Jeśli nie robisz samochodów 2019 i w górę to kup na ali Launch x431 pro2s+ elite . W odwrotnym przepadku by mieć tanie sgw musisz łupić Launch x431 euro 2025 .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
380
Co to sgw ?
raczej robie nowe auta
Właśnie mój nie taki stary launch okazanie sie ze nie ogarniał mi 20201.5 ehdi czy np v klasy po 2016 roku mimo ze aktualizacje mam do 2022
Tak tez chyba zrobie kupię po prostu na Ali bo wyjadę mi się że nas robią w h dystrybucja eu

Launcher

Bywalec
Punktów
3
Co to sgw ?
raczej robie nowe auta
Właśnie mój nie taki stary launch okazanie sie ze nie ogarniał mi 20201.5 ehdi czy np v klasy po 2016 roku mimo ze aktualizacje mam do 2022
Tak tez chyba zrobie kupię po prostu na Ali bo wyjadę mi się że nas robią w h dystrybucja eu

Każdy LAUNCH jest z chin ale podzielić je możesz na 3 główne dystrybucje - USA, EU i Chiny. Podział ten jest ze względu na obowiązujące na konkretnych rynkach normy, przepisy i regulacje. Dlatego właśnie sprzęt z dystrybucji LAUNCH EUROPE posiada bazowo bez potrzeby dopłaty 8k do urządzenia obsługę SGW.(trzeba tylko zapłacić producentowi za dostęp) Jeśli szukasz ceny to śmiało bierz na Allie, bo nie różni się on niczym od tego co sprzedają pseudo dystrybutorzy na allegro czy też swoich stronach, zaoszczędzisz pare złotych. Oni i tak supportu nie świadczą, bo trafia do Nas coraz więcej klientów, którzy tam kupili i nie mogą nic z nimi załatwić.
Jeśli jednak chcesz mieć jednak realne wsparcie, w najbliższym czasie możliwość przeszkolenia się z zakresu użytkowania sprzętu (finalizujemy temat nowej centrali w Polsce, spółka już jest, pierwsi technicy już są), oraz nie martwić się czy jeśli pojawią się u Ciebie nowsze auta z SGW to wybierasz sprzęt od LAUNCH EUROPE.
W przypadku pytań dzwoń - 602 136 737

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
380
No juz wywaliłem 9k 4 lata temu czy 5 i sie okazuje ze nie mogę go aktualizować, przy czym mam 10lat polski cdif i nie ma problemu wiec nie jestem zadowolony z tego faktu. W pewnym sensie czuje się oszukany i zapewne sytuacja się powtórzy. Na ta chwile musze temat przemyśleć.

Launcher

Bywalec
Punktów
3
No juz wywaliłem 9k 4 lata temu czy 5 i sie okazuje ze nie mogę go aktualizować, przy czym mam 10lat polski cdif i nie ma problemu wiec nie jestem zadowolony z tego faktu. W pewnym sensie czuje się oszukany i zapewne sytuacja się powtórzy. Na ta chwile musze temat przemyśleć.
Polecam zatem przy zakupie jednak zrobić reaserch jaki model wybierasz, bo to że IC czy inny sprzedawca pisze w ofercie model 2024 itp. to nie znaczy, że jest to model z tego roku. Obecnie na rynku jest wiele modeli, które klepane są od x lat i czas wsparcia dla nich wkrótce się skończy.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
@GSS-Daniel Launch x431 pro 4 to interface który miał premierę jeśli pamięć nie myli 2015 roku . Ogólnie co 6-8 lat zmienia się technologia diagnostyki samochodów i tyle maksymalnie wynosi żywotność danego sprzętu .
CDFIF może dostawać aktualizacje ale jego głowica to zabytek który nie obsłuży najnowszych samochodów .
Trzeba uważać na pseudo promocje wyprzedażowe bo często polegają na tym ze ktoś pozbywa się sprzętu , który za chwile będzie nie aktualny !!!

SGW to certyfikowana diagnostyka tzn. bez zezwolenia producenta marki samochodów nie zrobisz pewnych funkcji w samochodzie . Cos w rodzaju immobilaizera ale do diagnostyki .

Niestety czasy taniego sprzętu do diagnostyki się skończyły jeśli robisz samochody 2019 i w górę .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
380
Mam teraz poważny dylemat czy nie iść w ori kupić icoma itp i darować sobie uniwersalny sprzęt tak na prawdę. Na ta chwile obsługuje głownie mercedesa bmw ford/volvo...

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
488
Miasto
Podkarpacie
@GSS-Daniel Ty chyba dawno nie robiłeś rozpoznania rynku .
Oryginały w utrzymaniu jeszcze droższe . Mercedes 6000 euro rocznie , bmw 5500 euro rocznie , ford 2000 euro rocznie , volvo 3000 euro rocznie , FCA 1700 euro rocznie . A najlepsze ze programy są już tylko w wersji on-lne nie ma wersji zwitaminizowanych na dysku twardym .

Jak robisz dużo bmw i mercedesów to budżetowo tu może być dobry Launch x431 pro 5 smartlink .
X-431 PRO5
A przyszłościowo na 10 lat jedynie Launch x431 euro
X-431 EURO | LAUNCH Europe .

Ostatnia edycja:

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
380
Dziekuję za informacje. Wiesz mam jakieś sprzęty, działają, w związku z tym nie zagłębiałem sie wogóle w temat do teraz.

Do góry Bottom