Szczepan119
SuperMechanior
- Punktów
- 49
Witam Panowie, mam taki temat z Dacią Duster. Jest uwalone UCH ( problem z oświetleniem, kierunkowskazami, ponadto ktoś w nim coś grzebał i lutował ) , po sprawdzeniu dostępności nowego w Aso wyszło, że jest nowsza wersja tego modułu o numerze 8201497785 ( stary był 8201279201 ) i taki nowy zakupiłem i teraz pytanie czym to najlepiej dopisać? Próbowałem Clipem ale podczas procedury przyuczania generuje długi kod i prosi żeby skontaktować się z działem technicznym podając ten kod i oni wygenerują kod zabezpieczający, który trzeba wpisać poniżej.
Odczytałem programem ddt2000 kod ISK ze starego modułu, wklepałem go w Renault Clip Tool, wygenerowałem Real ISK oraz PIN i próbowałem go wklepać podczas tej procedury w Clipie ale wyskakuje błąd że kod nieprawidłowy. Można by było przelutować zapewne eeprom z oryginalnego UCH ale jak ten jest taki ładny nowiutki to nie chciałem w nim grzebać.
Ktoś zna i podzieli się jakąś inną metodą?
Odczytałem programem ddt2000 kod ISK ze starego modułu, wklepałem go w Renault Clip Tool, wygenerowałem Real ISK oraz PIN i próbowałem go wklepać podczas tej procedury w Clipie ale wyskakuje błąd że kod nieprawidłowy. Można by było przelutować zapewne eeprom z oryginalnego UCH ale jak ten jest taki ładny nowiutki to nie chciałem w nim grzebać.
Ktoś zna i podzieli się jakąś inną metodą?
Dzięki