• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy Moduł UCH 8201279201 -> 8201497785 Dacia Duster 2012 - dopisanie

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Witam Panowie, mam taki temat z Dacią Duster. Jest uwalone UCH ( problem z oświetleniem, kierunkowskazami, ponadto ktoś w nim coś grzebał i lutował ) , po sprawdzeniu dostępności nowego w Aso wyszło, że jest nowsza wersja tego modułu o numerze 8201497785 ( stary był 8201279201 ) i taki nowy zakupiłem i teraz pytanie czym to najlepiej dopisać? Próbowałem Clipem ale podczas procedury przyuczania generuje długi kod i prosi żeby skontaktować się z działem technicznym podając ten kod i oni wygenerują kod zabezpieczający, który trzeba wpisać poniżej.
Odczytałem programem ddt2000 kod ISK ze starego modułu, wklepałem go w Renault Clip Tool, wygenerowałem Real ISK oraz PIN i próbowałem go wklepać podczas tej procedury w Clipie ale wyskakuje błąd że kod nieprawidłowy. Można by było przelutować zapewne eeprom z oryginalnego UCH ale jak ten jest taki ładny nowiutki to nie chciałem w nim grzebać.
Ktoś zna i podzieli się jakąś inną metodą?

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
144
Albo odczyt przez obd albo przelut. Niebieskie pudełeczko do Renówek powinno ogarnąć temat. SMOK pewnie też

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Albo odczyt przez obd albo przelut. Niebieskie pudełeczko do Renówek powinno ogarnąć temat. SMOK pewnie też
Mam Smoka oryginał ale na ich stronie nie widzę w spisie tego konkretnego modułu . Jestes w stanie podpowiedzieć którą licencję dokupić ?

Edit:
Coś chyba znalazłem ;) Dzięki

Ostatnia edycja:

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Kupiłem licencję do smoka i wszystko pięknie poszło. Dziękuję

Do góry Bottom