• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

NOWY SUV

wbss

Początkujący
Punktów
-1
Witam. Chcę kupić nowy samochód, podwyższony dla wygody wsiadania, jako nowy do 160 tys pln. Głównie zależy mi na małym spalaniu i bezawaryjności lub tanich kosztach napraw. Auto chcę używać około 10 lat. Auto ma być dla 3 dorosłych osób o wzroście około 180 cm, używane głównie po mieście plus jedna jazda w roku do Włoch. Sumarycznie roczny przebieg to max 15 tyś km. Benzyna? Hybryda HEV?

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Jeśli dwa razy w roku akceptujesz spożywanie sześciu obiadów dziennie to bierz dowolnego elektryka. ;)

Davpod

SuperMechanior
Punktów
151
To miał być suv a yaris cross to chyba suv z punktu widzenia smerfa

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
715
Yaris Corss to straszna dykta a nie wykończenie. Jeździłem nową przez tydzień hybryda. Jak się załączyła silnik spalinowy 3 cylindrowy to żona pytała czy coś pod maską się nie rozleci a ciężko jej zwrócić uwagę że coś się dzieje z autem.
jeżdżę hyundaiem kona i mogę polecic Kia/hyundai. - stosunek ceny do towaru. Dwa lata temu byś się w tej kwocie zmieścił tylko uważaj na skrzynie dct jeśli to ma być czysta spalina.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
715
Tak samo jak yaris Corss. Jaki budżet taki suv dlatego nie mówimy o gle

właśnie sprawdziłem że może Tucson w wersji bieda by był albo sportage

Davpod

SuperMechanior
Punktów
151
No właśnie temat jest idiotyczny bo ktoś chce suva na 10 lat ;) i jeszcze taniego w utrzymaniu i za małe pieniądze... przecież to żart...

wbss

Początkujący
Punktów
-1
mistrzu to wcale nie jest żart suv na 10lat i bezawaryjny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, wlasnie takim jezdzem CHEVROLET TRAX i z tego samochodu jestem zadowolony, jest ekonomiczny i bezawaryjny!!!!!!!!!!!!, a ze ma swoj wiek to nalezaloby go zmienic ale napewno nic na sile.
Rozwazalem NIRO, ale sprzedajacy diler tak go reklamowal wiec go minalem, krytykowal w tym samochodzie filtr czastek stalych i akumulator trakcyjny.
Moim wyborem jest honda hr-c, toyota corolla-cross, mazda cx-30, renault austral i skoda kodaq, wszystkimi jezdziłem i wszystko jest na ok, a wybor naprawde trudno, za duzo tego wszystkiego jest

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
374
Z twoich wymienionych honda hr-c dla mnie brzmi najlepiej .

Do góry Bottom