• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Obd2

Dołączył
12.04.2021
Postów
4
Punktów
0
Witam mam problem z Audi a5 2.0 tfsi problem polega na tym że znajomy podpiął obd2 i zaktualizował mi błędy jakie mam i je wykasował teraz auto mi nie odpala i jak się go kręci to całkiem ma inny dźwięk jak wcześniej co to może być?
 
Dołączył
12.04.2021
Postów
4
Punktów
0
IMG_20210411_181854.jpg wiem tyle że to pod androida się połącza i jakąś aplikacje się ściąga. jakie błędy były nie mam pojęcia ale teraz nawet nie chce się odezwać nawet na 1sek możliwe że przez to urządzenie mi coś rozkodowalo?
 

TeslaManiac

SuperMechanior
Dołączył
15.11.2019
Postów
1085
Punktów
274
I mowisz znajomy ci zaktualizował tym błędy, no to sie chyba udalo bo teraz masz bardziej aktualne te błędy. Jak juz kupiles to na allegro to teraz kup sobie vcds-a oryginał, podłącz i sprawdz co sie dzieje.
 

NorbertK

SuperMechanior
Dołączył
5.01.2015
Postów
946
Punktów
159
Wiek
33
Od samego odczytania błędów takie rzeczy się nie robią. Coś musiał popier....
 
Dołączył
12.04.2021
Postów
4
Punktów
0
I mowisz znajomy ci zaktualizował tym błędy, no to sie chyba udalo bo teraz masz bardziej aktualne te błędy. Jak juz kupiles to na allegro to teraz kup sobie vcds-a oryginał, podłącz i sprawdz co sie dzieje.
Nie mam pojęcia czy zakodował ja się na tym nie znam po prostu chciałem zapytać czy jest taka możliwość że przez ten alla komputer mogło się tak zrobić
Przecież tym niczego nie spitoli. Zbieg okoliczności i tyle.
Lepiej niech nie kupuje VCDs-a bo jak tym g...m namieszał to co zrobi VCDs-em. :)
Ttak
Przecież tym niczego nie spitoli. Zbieg okoliczności i tyle.
Lepiej niech nie kupuje VCDs-a bo jak tym g...m namieszał to co zrobi VCDs-em. :)
Tak że takim kompem nie jest się w stanie zepsuć softu komputera silnika? Problemu szukać w czymś innym?
 

Pawel23

SuperMechanior
Dołączył
7.03.2018
Postów
340
Punktów
55
Wiek
28
Miasto
Wołomin
Nie mam pojęcia czy zakodował ja się na tym nie znam po prostu chciałem zapytać czy jest taka możliwość że przez ten alla komputer mogło się tak zrobić

Ttak

Tak że takim kompem nie jest się w stanie zepsuć softu komputera silnika? Problemu szukać w czymś innym?
Od odczytania nie ale od kasowania błędów? Ciekawe czy kasuje to błędy czy przy okazji coś jeszcze
 

piohol

SuperMechanior
Dołączył
31.10.2016
Postów
598
Punktów
100
Miasto
Kępno
Witam mam problem z Audi a5 2.0 tfsi problem polega na tym że znajomy podpiął obd2 i zaktualizował mi błędy jakie mam i je wykasował teraz auto mi nie odpala i jak się go kręci to całkiem ma inny dźwięk jak wcześniej co to może być?
Nie kombinuj podjedź do mechanika z VCDs-em niech "pogada" profi sprzętem z samochodem i spróbuje go naprawić.
 

Vicia

SuperMechanior
Dołączył
26.12.2018
Postów
2579
Porady
1
Punktów
621
Wiek
34
Miasto
Centrum Kraju
Ja cię ..p...takie rzeczy..tak jak chłopaki mówią vcds i już będzie wiadomo oco chodzi oby tylko się teraz połączył...ile takie coś kosztuje??
 

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
30.09.2015
Postów
4091
Punktów
1167
Posiało po canie i jest problem, co w tym dziwnego. Już Pan wie że takie auta nie diagnozuje się takimi śmieciami, nauczka na przyszłość i nie mówię tego żeby uszczypac kogoś.
 
Do góry Bottom