Grzegorz120
Początkujący
Witam Wszystkich, mam problem z diagnozą jak odblokować kolumnę kierownicy w Sceniku 3.
Przyczyną zablokowania było rozładowanie akumulatora (karta nie wyjęta przez około 24 godziny).
1/ Czy jest możliwość odblokowania kolumny kierownicy w module BCM bez wyjmowania blokady?
mam tu na myśli procedurę w CLIPIE LC198 ZABLOKOWANIE KOLUMNY KIEROWNICY (BEZ/Z)
2/ Czy w wyniku rozładowania akumulatora blokada mogła się uszkodzić i trzeba ją demontować?
3/ Ostanie pytanie, jeśli kupię czystą blokadę ( nie emulator blokady), czy blokada sama się adaptuje?
PS
Nie wiem również jak zinterpretować dane z modułu BCM/UCH (baza DDT4ALL)
ekran Sterrinng Lock/ Read ESCL_BCM_Input_Output.
Czy jest dostępny (nawet za pieniądze) opis tych parametrów?
Przyczyną zablokowania było rozładowanie akumulatora (karta nie wyjęta przez około 24 godziny).
1/ Czy jest możliwość odblokowania kolumny kierownicy w module BCM bez wyjmowania blokady?
mam tu na myśli procedurę w CLIPIE LC198 ZABLOKOWANIE KOLUMNY KIEROWNICY (BEZ/Z)
2/ Czy w wyniku rozładowania akumulatora blokada mogła się uszkodzić i trzeba ją demontować?
3/ Ostanie pytanie, jeśli kupię czystą blokadę ( nie emulator blokady), czy blokada sama się adaptuje?
PS
Nie wiem również jak zinterpretować dane z modułu BCM/UCH (baza DDT4ALL)
ekran Sterrinng Lock/ Read ESCL_BCM_Input_Output.
Czy jest dostępny (nawet za pieniądze) opis tych parametrów?
Załączniki
Ostatnia edycja: