Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam ! Mam do was takie pytanie. Mianowice posiadam silnik od VW Polo 1.0 z 94r na jednopunktowym wtrysku i chce go odpalić może mi ktoś pomóc w tym ?
jeśli chcesz schematy instalacji to poszukaj numeru silnika potrzebny jest typ silnika bo w tym roczniku były 2 generacje polówki starsza od 90 - 94 r i od 94 do 2002
podłącz cewke zapłonową plus i minus powinieneś znależć ,które to przewody no i aparat zapłonowy też do podłączenia. zakręć rozrusznikiem a do gardzieli podaj plaka tylko ciągłym strumieniem i musi zagadać.
sory żle cię zrozumiałem. to fakt potrzebny ci schemat instalacji. Chyba że wsadzisz mu gażnik pierburga i aparat zapłonowy z klasycznym przerywaczem zapłonu plus mechaniczna pompa paliwa.
Potrzebujesz wszystko co potrzeba aby silnik zagadał: pisano wyżej podaj kod silnika tu nie siedzą czarodzieje jeżeli wymagasz coś od (A do Z) daj też troszkę dobrej woli od siebie a na pewno ktoś ci pomoże.
Koledzy a co potrzebuje do odpalenia żeby chodził silnik normalnie. Mam całą instalacje elektryczną i jest tam mnustwo kostek tylko ich wszystkich do silnika się wpiąć nie da bo jak .. I jakie kable są potrzbene co i jak podłączyć pomożecie ?