• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ogrzewanie, kompletny brak plynu chlodniczego

Darek996

Początkujący
Punktów
1
Witam, mam problem w fordzie focusie 2011r. Mk3 1.6 benzyna, otóz od kilku miesiecy ogrzewanie wieje zimnym albo goracym powietrzem, nawet jak ustawie (16c), a dzisiaj odkrylem brak plynu ( niestety czesto tego nie sprawdzalem bo przez 3lata nie ubywalo prawie nic )

Odkrylem brak plunu od poprzez bardzo lekkiego szumienia w silniku oraz syczenia plynu w kotpicie do lekkiego wycieku na mate kierowcy oraz pary, odrazu uzupelnilem plyn, majonezu pod zakretka do wlewu oleju niema.
Nie wiem czy te 2 sprawy maja cos do siebie I czy moze to byc czegos awaria?

Jutro pojade nim do pracy (30km) sprawdzic czy cos sie dzieje, no ale cos tych informacji mozecie cos stwierdzic? Nagrzewnica, termostat, uszczelka pod glowica lub cos innego? Dziekuje I przepraszam za ortografie nie mam polskiej klawiatury w telefonie.

Ostatnia edycja:

Darek996

Początkujący
Punktów
1
Xd oby to do jakiejs awari nie doprowadzilo xd pesymista xd dzieki za odpowiedz, jaknajpredzej do mechanika...

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Bez płynu się nie jeździ, a jak wlałeś 4l. płynu to jeszcze trzeba odpowietrzyć, bo skutki mogą być bardzo kosztowne :eek:. A awarie to już masz ;)

Darek996

Początkujący
Punktów
1
Usterka naprawiona juz na drugi dzien, wyciek, łaczenie pusciło na rurach w kotpicie pod schowkiem, moj mechanik mowil ze.juz kilka razy to robil podobno wada fabryczna. Dzieki za odpowiedzi.

Do góry Bottom