1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

ogrzewanie postojowe sharan

Dyskusja w 'Ogrzewanie/klimatyzacja' rozpoczęta przez użytkownika jarek8817, 7-02 18.

  1. jarek8817

    jarek8817 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 18
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    brodnica
    witam koledzy nie wiem czy w dobrym dziale pisze jak coś to mnie poprawcie sprawa wygląda tak volkswagen sharan ogrzewanie postojowe d5ws wskakuje ciągle błąd 01416 sygnał aktywacji dmuchawy świeżego powietrza i po skasowaniu po chwili wraca co boże być przyczyną pomóżcie
     
  2. karol1851

    karol1851 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    17-11 15
    Postów:
    394
    Docenione treści:
    42
    Miasto:
    Orzysz
    Popsuta dmuchawka
     
  3. ur3an

    ur3an Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-09 11
    Postów:
    763
    Docenione treści:
    228
    Miasto:
    Zdzieszowice
    Zrób test wykonawczy elementów i słuchaj czy działa dmuchawa
     
  4. jarek8817

    jarek8817 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 18
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    brodnica
    no właśnie robiłem test i dmuchawa chodzi i na krótko po dopięciu sterownika tez a sam sterownik był w naprawie bo nie wysyłał sygnału na pompę paliwa teraz pompa paliwa już chodzi i teraz nie wiem może coś źle naprawili bo przed naprawą też był ten błąd ale myślałem ze to uwalony sterownik był ale po naprawie jest znów ten sam błąd
     
  5. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 688
    Docenione treści:
    1 623
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
    Możliwe przyczyny:
    • Zwarcie w kablach i / lub połączenia wtykowe z modułu sterującego (J162) do wentylacji dmuchawy (V2)
    • Przekaźnik (numer identyfikacyjny 106) dla funkcji podgrzewania wnętrza jest uszkodzony
    • V2 zablokowany
    • V2 zepsuty
     
  6. mijagi18

    mijagi18 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    OLSZTYN
    Podłącz webasto na stole i zobacz czy wysyła napięcie do dmuchawy.
     
  7. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 688
    Docenione treści:
    1 623
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
  8. jarek8817

    jarek8817 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 18
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    brodnica
    dzięki koledzy po sprawdzam i dam znać
     
  9. jarek8817

    jarek8817 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 18
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    brodnica
    sprawa wygląda tak ze ten błąd wskakuje tylko jak się odpala z pilota albo tym przy zegarku wtedy pojawia się błąd jak zapali się auto i piecyk się uruchamia to nie ma tego błędu i druga sprawa czasami też nie zawsze jak odpale auto zauważyłem ze nie chce się uruchomić piecyk dlaczego skoro temperatura jest ujemna nadzorze
     
  10. mijagi18

    mijagi18 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    OLSZTYN
    Sprawdz czy prąd jest po stacyjce na pinie 7 do piecyka sprawdź kontrolka nie miernikiem
     
  11. jarek8817

    jarek8817 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-01 18
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    brodnica
    coś nie tak jest tam chyba z tymi czujnikami temperatury bo piecyk odpala z rana bez problemu chodzi a temperatura nie rośni na zegarze później się wyłączy piecyk i już musi postać aż porządnie wystygnie jaki to temperaturach powinno pracować wiem ze załącza się od +5 i wyłącza jak dogrzeje do 90 czy źle myślę i później znów od ilu powinno startować ?
     
  12. mijagi18

    mijagi18 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    27-09 15
    Postów:
    15
    Docenione treści:
    4
    Miasto:
    OLSZTYN
    Sprawdz w blokach mierzonych jakie masz temperatury oraz czy działa Ci pompka płynu jak niedziała to bendzie piecyk lapał przegrzanie.
     
  13. Franek74

    Franek74 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    26-09 18
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Sprzedażą, montażem, a także serwisem ogrzewania postojowego zajmuje się firma Thermotechnica. Wykonują fachowo i profesjonalnie wymiany uszkodzonych elementów. Są kompetentni i niedrodzy.