• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra H 1.9 CDTI Z19DT 120KM

Punktów
0
Witam, mam problem z asterka podczas jazdy na biegach 3-6 odczuwam jednorazowe szarpnięcie przy dodaniu gazu (podczas dalszego przyspieszania nic niepokojącego się nie dzieje) i analogiczne podczas jego gwałtownego odpuszczenia. Towarzyszy mu dosyć nieprzyjemny dźwięk głuchego puknięcia. Na biegach 1-2 (szczególnie 1) gdy wcisnę gwałtownie gazu to autem szarpnie tak że czasami boję się o swoje uzębienie. Po szarpnięciu gdy dalej dodaje gazu to podobnie jak na wyższych biegach samochód przyspiesza normalnie. Dodam też fakt że owe objawy są też wyczuwalne przy redukowaniu biegów a najbardziej z 2-1. Na neutralu nie występują żadne z tych objawów, auto chodzi jak pszczółka nic nie szarpie czy stuka. Na ten moment wymieniłem wszystkie 4 poduszki silnika ale w tym kontekście nie ma żadnej poprawy. Proszę o jakieś pomysły bo nie wiem co to może być. Myślałem o dwumasie ale wydaje mi się że dawała by trochę inne objawy dodam że była wymieniana 80kkm temu. Z góry dzięki

MechaniknaKołach

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rybnik
Do sprawdzenia gumy na przednich wahaczach oraz gumy przedniego wózka. Warto też sprawdzić czy wszystkie śluby w przednim zawieszeniu i przednim wózku są dobrze dokręcone.

Do góry Bottom