• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra h Z18XE błąd P0170-11

Serwismiechów

SuperMechanior
Dołączył
18.11.2016
Postów
437
Punktów
50
Wiek
36
Astra jak w temacie.
Sterownik hybrydowy Simtec 71.6
Padła cewka zapłonowa , chodził na 3 cyl przez chwilę. Wymieniona na nową, świece również.
Pojawia się błąd jw.
Dolot szczelny, wydech również. Przepustnica wyczyszczona.
Błąd pojawia się jak autem przejadę 2-3 km z pedałem w podłodze.
Przy nagrzanym silniku przepływka pokazuje okolice 7,5 kg / h. Trochę za mało jak na ten silnik.
Jak auto zimne to po odpaleniu i ruszeniu zaczyna delikatnie poszarpywac przez kilka sekund.
Auto na skrzyni aut.
Szukać dalej w przepływie, sondzie czy od razu sterownik wyjmować i do regeneracji?

Sonda 1 oscyluje 0,1-0,8 V, jak wyrzuci błąd to stoi okolice 0,8V.
Podczas przespieszania sonda 1 i 2 0,04 V.
Auto nie ma filtra paliwa pod podwoziem, gdyby miał to już bym podstawił drugi
 

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
30.09.2015
Postów
4274
Punktów
1242
sterownika nie wymieniaj,szkoda pieniedzy .Nigdy awaria sterownika na ten blad i ogolnie nie psuly sie te komputery
 

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
9.07.2017
Postów
147
Punktów
23
Wiek
36
Miasto
Rybnik
niestety nie mam czasu jak potrzebujesz jakiegoś schematu lub procedure to pisz wstawie w załączniku sprawdzenie przepływki
 

Załączniki

  • 9.jpeg
    9.jpeg
    275,5 KB · Wyświetleń: 25
  • 8.jpeg
    8.jpeg
    344,5 KB · Wyświetleń: 29
  • 7.jpeg
    7.jpeg
    371,9 KB · Wyświetleń: 24
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    390,1 KB · Wyświetleń: 24
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    358,3 KB · Wyświetleń: 22
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    327,3 KB · Wyświetleń: 20
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    336,9 KB · Wyświetleń: 19
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    274 KB · Wyświetleń: 19
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    290,9 KB · Wyświetleń: 30

Serwismiechów

SuperMechanior
Dołączył
18.11.2016
Postów
437
Punktów
50
Wiek
36
Fura bez gazu, zobaczę w południe ciśnienie paliwa i przepływke
 

Serwismiechów

SuperMechanior
Dołączył
18.11.2016
Postów
437
Punktów
50
Wiek
36
Ciśnienie 3,6 Bar na jałowych i pod obciążeniem także dobre.
Jak auto zimne to prz z około minutę podczas ostrego dodawania gazu szarpie i nie chce się wkręcić. Jakby coś go dusiło. Daj mu gazu a on przez 2-4 sek nie moz się wkręcić i lekko czka. Jak dam trochę delikatniej to wkręca się. Czujniki temp cieczy i powietrza pokazują dobrze.
Rozrząd idealnie, sprężanie również.
 

selim

SuperMechanior
Dołączył
1.01.2014
Postów
1935
Punktów
289
Miasto
Sląsk
siedzę nad podobnym problemem ....zaczekam na Ciebie
nie zapomnij napisać rozwiązania
 

Serwismiechów

SuperMechanior
Dołączył
18.11.2016
Postów
437
Punktów
50
Wiek
36
Przepływa 2,1g/s czyli ok 7,5 kg / h

Korekta składu krótkoterminowa średnio mam -1 - -4%
Jak troszkę gorzej chodzi na jałowych to przedzial -5-7%
 

Serwismiechów

SuperMechanior
Dołączył
18.11.2016
Postów
437
Punktów
50
Wiek
36
Dzisiaj wrzuciłem druga i to samo. Czujnik temp cieczy nowy, dla pewności założyłem i czujnik temp zewnętrznejbo był uszk i zero poprawy.
 

david2291

SuperMechanior
Dołączył
1.07.2011
Postów
1130
Punktów
113
Wiek
30
A jak sie zmieniaja powyzsze parametery w miare nagrzewnia silnika?
 
Do góry Bottom