• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Corsa D 1.2 benzyna - czy warto?

agata22022

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam, zastanawiam się nad kupnem samochodu - link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-...a-1-2-benzyna-poznan-ID6zeID7.html#12b51b8b66
Opel Corsa D benzyna 1.2, 86 kM, 2009 rok
Samochód obejrzany. Przejechaliśmy lakier czujnikiem, i w dwóch miejscach wskazanie odbiegało od normy (450-500 µm) w okolicach baku oraz w górnej części drzwi pasażera (na rogu). Chodzi generalnie o okolice baku co to może oznaczać (że w tym miejscu było uderzenie czy np ten model ma tendencję do rdzewienia w okolicach baku?) W pozostałych miejscach widoczne 4 skazy, w których przebija się rdza, czy to normalne i nie będzie stwarzać problemów za kilka lat? Pozostałe elementy w bardzo dobrym stanie, silnik nie buczy, nie ma przecieków, kierownica nie schodzi na boki. Pozostałe parametry chcielibyśmy sprawdzić w ASO. Jak bardzo zawyżona jest cena tego pojazdu i czy się go opłaca w ogóle sprawdzać w ASO? Proszę o pomoc :)

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Prawdopodobnie był walony w ten bak, zobaczcie czy szyby jeden rok na klapie i PT drzwi. Z tą rdzą jak nic nie zrobicie to oczywiste, że za kilka lat będzie problem, ale nie wiem jak duża ta rdza i w którym miejscu to jest. W corsie C widziałem przypadek, że zatkał się spływ wody przy korku wlewu paliwa i faktycznie gniło tam ładnie, ale nie wiem czy to częsty przypadek. Mieliście go pod jakimś komputerem ? Silnik raczej dobry, kilka takich przez moje ręce się przewinęło prosty w budowie i obsłudze, zakładając, że to wszystko prawda co piszę sprzedawca to na kolejne 100 tyś km macie spokój.

Alko-maty

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Akurat taki pomiar czy też kolizja nie wyklucza tego iż jest to dobry samochód który warto brać pod uwagę, wszystko zależy od Twoich potrzeb oraz wymagań. Jako auto do jazdy po mieście spokojnie się sprawdzi.

Do góry Bottom