• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Meriva A 1.4 nie chodzi na 1 gar

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam auto po trasie straciło moc nie pali na jeden cylinder 4 świece wymienione cewka wymieniona pokazuje dalej wypadanie zapłonu na 4 co może być zawory ? Dziura ? Jak się kręci to coś tam dmucha na tym 4 a świeca była zajebana nagarem tylko tam. A i kosz ściągnięcia głowicy i to jest na lancuchu nie fajna chyba robota.

Skiaba21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Śmieje się tylko to nie na poważnie te auto może 2 tyś rocznie po mieście i to nie moje auto wyjechało raz na trasę 200km i jeb brak mocy pierwsze co zmierzyłem kompresje zrobiłem próbę i 4 cylinder dead. Przepustnice ściągnęłam nagaru miała w kolektorze to sam pewnie coś się odkleiło w trasie i zawór zblokowało albo zawór pierdolnoł lub popychacz . To jest takie auto że po pracy przy piwku godzinkę można coś sprawdzić po grzebać . Jak by to było potrzebne na juz głowice w górę i koniec :)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Kompresja na 1.2.3 jest po 14 a na 4 pokazuje 0 wlałem 5ml oleju i dalej zero. Zawór się przycioł? Jest jakiś sposób na zawór bez ściągania głowicy ? Jakiś środek zalać może do benzyny?
czyli od samego poczatku było słychać ze jeden tłok przelatuje na pusto podczas rozruchu chocby nawet a potem to juz zdecydowanie na 3 caly czas dlatego tez nie rozumie poco podmiana cewki,swiec itd.Post nr 14 jak najbardziej jest wytłumaczalny.
Pozdrawiam

Do góry Bottom