1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Opel vivaro 1.9 2004 rok 101 km nie odpala

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika Promotor, 22-03 19.

  1. Promotor

    Promotor Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-02 16
    Postów:
    76
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Pułtusk
    Witam
    Mam problem z oplem vivaro chcąc odpalić rano auto dziwny problem nie odpala , załaduje na sekundę i tyle jego zycia. Na plaku chodzi normalnie dopóki dostaje plaka chodzi po podłączeniu pod komputer jeden błąd P0341 nieprawidłowy sygnał z walka rozrządu-stały. Ok czujnik zmieniony chcąc odpalić Nieprawidłowy sygnał z walka rozrządu- nieciagly. Rozrząd w pierwszej kolejności sprawdzony jest ok wymieniony czujnik walka rozrządu dalej nie pali. Instalacja śprawdzona w jak najlepszym porządku. Ciśnienie podczas próby odpalenia dochodzi do 300bar . Brak juz mi pomysłu moze ktoś coś doradzi.
    Pozdrawiam
     
  2. Vicia

    Vicia Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    26-12 18
    Postów:
    534
    Docenione treści:
    108
    Miasto:
    Centrum Kraju
    Ja doradze nie uzywać plaka do rozruchu !!!w ten sposób zakatujesz czujniki w przepływomierzu.
     
    Promotor lubi to.
  3. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    221
    Docenione treści:
    28
    Masz Clip-a albo Techa? Sprawdz czy jest zezwolenie startu (z BCM sygnal idzie przez licznik do kompa) Jak nie ma , to moge podpowiedziec co dalej sprawdzac.
    A tylko rano ten problem, potem na ciepło juz pali normalnie?
     
    Promotor lubi to.
  4. winetoo

    winetoo SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    18-03 14
    Postów:
    1 979
    Docenione treści:
    617
    Miasto:
    Radom
    Rozrząd masz przestawiony, klin na kole wałka ścięło.

    Też tak myślałem jak robiłem taki przypadek ostatnio. Na kołach jest lala ale wałek względem koła już nie.
     
    Promotor, toomii76 oraz slawek2007.28 lubią to.
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    1 006
    Docenione treści:
    362
    Miasto:
    Ostrołęka
    Potwierdzam.
     
    winetoo i Promotor lubią to.
  6. Promotor

    Promotor Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-02 16
    Postów:
    76
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Pułtusk
    Kurde sprawdzę ten klin. Wyjaśniło by juz wszystko.
     
  7. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    1 006
    Docenione treści:
    362
    Miasto:
    Ostrołęka
    Małe sprostowanie czujnik czyta z koła, Nawet jak klin ścięty błędu nie powinien generować z wałka. No chyba że słabo sprawdzałaś ustawienie rozrządu. Ten błąd nie pozwoli na odpalenie auta, tu trzeba skupić się by dojść przyczyny nie prawidłowego sygnału. Przyczyną może tkwić w czujniku wału zabrudzony słabe połączenie przetarte przewody.

    20190324_095653.jpg 20190324_095633.jpg 20190324_095514.jpg
     
    Ostatnio edytowano: 24-03 19
    Promotor, toomii76 oraz winetoo lubią to.
  8. Promotor

    Promotor Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-02 16
    Postów:
    76
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Pułtusk
    Czujnik walu wymieniony instalacja w porządku jest.
     
  9. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    1 006
    Docenione treści:
    362
    Miasto:
    Ostrołęka
    To co CUDA ?

    Idzie facet szukać czapki, mówisz mu gdzie jest, wraca, mówi, że nie ma. Idziesz z nim i k*rwa jest. Magia

    Szukaj lepiej zrozum interpretację błędu.
     
    Promotor i toomii76 lubią to.
  10. Promotor

    Promotor Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-02 16
    Postów:
    76
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    Pułtusk
    Dzięki Panowie za wszystkie podpowiedzi mam przyczynę
     

    Załączone pliki:

  11. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    1 006
    Docenione treści:
    362
    Miasto:
    Ostrołęka
    Brawo ty.:)
     
    Promotor lubi to.
  12. winetoo

    winetoo SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    18-03 14
    Postów:
    1 979
    Docenione treści:
    617
    Miasto:
    Radom
    Chyba my:rolleyes:.
     
    Promotor lubi to.
  13. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    1 006
    Docenione treści:
    362
    Miasto:
    Ostrołęka