• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Palący się immobiliser Renault Laguna 1.9 dci 2002

Rafał9

Początkujący
Punktów
0
Witam
Mam taki malutki problem z moją królową lawet mianowicie po włożeniu karty do czytnika nie gaśnie immo silnik oczywiście kręci pompa paliwo podaje wygląda na to jak by odcinało impuls na wtryski czy jest może jakiś przekaźnik który załącza ECU i ewentualnie gdzie się on znajduje.

Rafał9

Początkujący
Punktów
0
Tak blokada kierownicy puszcza jaki tester podłączenie pod komputer? Było to robione brak błędów tak jak by z BSI nie szedł sygnał na ECU chyba że coś robi zwarcie i dlatego to ustrojstwo się pali wszystkie bezpieczniki sprawdzone przekaźniki w BSI po włożeniu karty działają czujnik położenia wału wyczyszczony i nic

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
skad jestes, jak z wrock to jest pewien gosc ktory ogarnie to w 2min :)

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Może też być uszkodzona karta. Jeśli masz dwie i to samo jest na jednej i drugiej to pod clipa go zapnij bo nie wszystkie testery radzą sobie z renówkami.

A

autozibi

Witam
Mam taki malutki problem z moją królową lawet mianowicie po włożeniu karty do czytnika nie gaśnie immo silnik oczywiście kręci pompa paliwo podaje wygląda na to jak by odcinało impuls na wtryski czy jest może jakiś przekaźnik który załącza ECU i ewentualnie gdzie się on znajduje.

Wyciągnij czytnik karty i odepnij złącze elektryczne z czytnika .
Odczekaj około 5 minut . Podepnij złącze ponownie . Sprawdź co się teraz dzieje .
Czasami to pomaga .

Rafał9

Początkujący
Punktów
0
Próba z czytnikiem robiona nawet podmieniony czytnik i na obydwu kartach to samo nie odpala podepnę go pod clipa i zobaczę co wykaże :) gdzieś tu na forum był problem podobny, podobno EGR robił zwarcie odłączyłem go ale nic to nie dało pewnie mała pierdoła która trochę robi się uciążliwa.

stasiek81

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Białystok
Przepraszam nie wczytałem się w tytul postu i zamiesciłem błędną odpowiedz

Ostatnia edycja:

Rafał9

Początkujący
Punktów
0
Witam po przerwie Laguna zrobiona :) A mianowicie co zrobiłem wkurzyłem się kopnąłem w koło z nogi wypaliłem kilka papierosów i działa nie no żartuje oczywiście po podłączeniu się clipem ze skanowaniu instalacji błąd ale odpowiem tylko osobą które mi próbowały pomóc :)

Do góry Bottom