• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Partner 01r. Brak kierunkowskazów.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
475
Miasto
PLE
Witam wszystkich. Mam pacjenta peugeot partner w którym z dnia na dzień znikły kierunkowskazy. Sprawdzone zostałt bezpieczniki oraz bsi pod kontem zimnych lutów i profilaktycznie przelutowane. Po włączeniu kierunku lewy lub prawy zachowuje się jak z uszkodzoną żarówką tzn. naparza. Awaryjne cykają normalnym tempem oczywiście bez efektu w lampach. Dodam że po włączeniu kierunków czy awaryjek przekaźniki w bsi milczą słychać aby dzwięk z licznika i błyskają kontrolki kierunków nic pozatem. Wszelkie sugestie mile widziane. Może ktoś wie który przekaźnik odpowiada za kierunkowskaz. 20180405_193743.jpg

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
475
Miasto
PLE
Już ogarnołem, ale dzięki. Padło zaśilanie tranzystorów obsługujacych kierunki w bsi. Puściłem na krótko i śmigają jutro zrobię to tak jak powinno być. Było ciężko szukać po omacku. Niestety krucho ze schematami do takich rzeczy.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
475
Miasto
PLE
Rozwiązanie tematu dla potomnych. Brak zasilania stałego + do sterownika bsi gruby żółty przewód zielona wtyczka przy bsi. Problem zlokalizowałem pod nadkolem od strony kierowcy na przewodzie było zgrubienie gdzie po przecięciu okazała się wiosna czyli piękna zieleń. Wycięte zlutowane, zabezpieczone.

Do góry Bottom