• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat 2004r silnik 2,0 L DTI 103KW

przemolka1

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Olsztyn Dusseldorf
Witam . Mam zamiar kupić takiego paska z tym silnikiem samochód ma przejechane 260tkm , w serwisie volkswagena stwierdzili że niby uszczelka pod głowicą jest uszkodzona,ale to niemiecki servis więc oni tak potrafią klientowi powiedzieć gościu przestraszył się kosztów naprawy i teraz chce go sprzedać. Nie miałem do czynienia z tym silnikiem wiec chciałbym się dowiedzieć coś więcej na jego temat ponoć jest problemowy.Dodam że silnik pracuje normalnie nic się nie dzieje samochód ma kopa i normalnie przyspiesza, na wyświetlaczu pojawia się tylko komunikat abgas servis , po podłączeniu kompa wywaliło że zbiornik na płyn od DPF jest pusty i uszkodzenie 2 i 4 świecy.Czy ewentualnie pchać się w remont tego silnika?

S

sz.pak

Oj chłopie. Nie ma nic gorszego w rodzinie VW jak silnik 2.0 w dieslu. Nie pytaj dlaczego bo odpowiedź zajęła by mi wakacje. Uwierz mi na słowo. Szukaj 1.9 ale nie 2.0. 260kkm to już koniec życia tego wozu. Remont nie jest opłacalny. Wyremontujesz i cieszysz się 30-40kkm i pa pa.

Do góry Bottom