• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b3 odpala na rozrusznik tylko jak tyl samochodu jest w gorze?

buliwer

Gaduła
Punktów
0
Witam mam problem . Mianowicie od samego poczatku . kupilem passata b3 1,9 d 1991 r i od samego poczatku nie palil na rozrusznik z rana. . na pycha lapie odrazu. jak juz go odpale na pycha to pali ladnie na rozrusznik.
Zauwazylem ze w wezu paliwowym jest powietrze i to jest ta przyczyna . poniewaz jak postawilem samochod na gorce czyli tyl wyzej to powietrze zniklo i samochud odpalil z rana. jak juz go postawilem prosto to znowu to samo . powietrze w wezu. Ppwiem jeszcze jedno samochod ma ssanie i musi byc scjowane bo inaczej nie odpali.

Co mam zrobic zeby palil normalnie w kazdym polozeniu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
Musisz znaleść przyczyna zapowietrzania się układu paliwowego po sprawdzać przewody a najprościej załóż zaworek zwrotny i będzie po kłopocie:)

buliwer

Gaduła
Punktów
0
Mam zalozony zaworek zwrotny na wezu ktory idzie z filtra do pampy wtr . jak okrecilem korek od wlewu paliwa zobaczylem ze ten odpowietrznik wciskany jest wcisniety wkretem .

Dobrze mam zalozony ten zawor

Ostatnio edytowane przez moderatora:

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
Zaworek zakładam na przewodzie zasilającym miedzy pompa a filtrem ,widocznie już przed twoim zakupem miał ktoś problem z odpalaniem i kombinował z wlewem paliwa

buliwer

Gaduła
Punktów
0
i jak mam ten problem rozwiązać ? Narazie wziołem i ominołem filtr i wydaje sie jak by lepiej było

Do góry Bottom