• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 1.9tdi 130km

wosiu90

Początkujący
Punktów
0
Witam, wymieniłem wąż prawy dolny intercooler turbina po przejechaniu ok 300 km zaczął się problem przy dodawaniu gazu ok 2000 obrotów zaczyna szarpać tak jak przed wymianą węża sprawdzałem czy jest dobrze usadowiony wszystko ok. Na wolnych obrotach trzęsie silnikiem. Proszę o pomoc

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Witam, wymieniłem wąż prawy dolny intercooler turbina po przejechaniu ok 300 km zaczął się problem przy dodawaniu gazu ok 2000 obrotów zaczyna szarpać tak jak przed wymianą węża sprawdzałem czy jest dobrze usadowiony wszystko ok. Na wolnych obrotach trzęsie silnikiem. Proszę o pomoc
Zrób logi grupy 011, 003 i 013.

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Poprzez wypięcie węża powietrza doładowanego z obudowy zaworu EGR i zdejmowanie oraz przykładanie wężyka podciśnienia z siłownika zaworu podczas pracy silnika na wolnych obrotach (ale nie dłużej jak 2 minuty po jego uruchomieniu lub ponownym lekkim mu przygazowaniu bo po tym czasie sterownik silnika zamyka zawór EGR) i patrzenie do wnętrza obudowy na ruch tegoż zaworu. W trakcie tych 2 minut przy podpiętym wężyku podciśnienia zawór powinien być uchylony czyli podniesiony a po odpięciu wężyka powinien całkowicie opaść zamykając dopływ spalin ale lepiej jedź na kompa.

Do góry Bottom