• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5- brak ogrzewania

Garage

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Witam :) Nie mam ogrzewania w moim aucie. Weze od nagrzewnicy są gorące, a z kratek wentylacyjnych leci chłodne powietrze. Jest to Passat b5 1.9 tdi w climatronicu

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Albo zacięta klapka od przełączania zimne-ciepłe albo nagrzewnica zatkana

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Jeżeli dwa węże gorące tak samo to tylko i wyłącznie sprawa klapy.

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
To jaki sens miałyby lamelki? Płyn jak twierdzisz może przejść przez "zbiornik między króćcami". To jak wtedy oddawał by ciepło do auta??

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
nie sądzę żeby była zatkana, drugi wąż powrotny byłby zimny albo chłodny.
sprawdź klapę, niestety nurkowanie pod dechę...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
To jaki sens miałyby lamelki? Płyn jak twierdzisz może przejść przez "zbiornik między króćcami". To jak wtedy oddawał by ciepło do auta??
nie wiem, nie jest powiedziane że całość przechodzi przez otwór w zbiorniku, dopóki lamelki są drożne to przez nie też płyn przepływa, to chyba po to żeby był obieg, kiedyś jak wymieniłem nagrzewnicę w moim audi a4 b5 to starą rozebrałem właśnie z ciekawości, już jej nie mam więc nie pokażę

Garage

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Do układu chłodzenia wlałem K2 Radiator. Po przepłukaniu układu i zalaniu nowym płynem przez kilka sekund leciało cieple powietrze a później znów zimne. Taka sytuacja działa się przez kilka dni. Teraz ciągle wieje zimne powietrze

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
nie no nurkować pod dechę może :) zanim ją ściągnie... jest jeszcze jeden temat, u mnie w klapach były dziury, to taka dziwna konstrukcja niemców, pozaklejałem je siką i taśmą, trzyma do dziś ...

Do układu chłodzenia wlałem K2 Radiator. Po przepłukaniu układu i zalaniu nowym płynem przez kilka sekund leciało cieple powietrze a później znów zimne. Taka sytuacja działa się przez kilka dni. Teraz ciągle wieje zimne powietrze
syfa pudrem nie wyleczy ...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
sprawdź na klimatroniku(przy włączonym zapłonie i wyłączonym silniku żebyś słyszał) czy przełączając nawiewy słychać pracę silniczków, sterowanie ciepłe zimne też powinno być słychać, ale musi być cisza jak makiem zasiał...

Do góry Bottom