• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 1007 1,4 HDI problem z przerywaniem podczas jazdy

TOM664

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich
Mam takie pytanie jestem posiadaczem Peugeota jak w temacie i z nim jest mały problem gdy robi się ciepło na zewnątrz czyli latem podczas jazdy powyżej 130 km/h zaczyna co jakiś czas przerywać czego nie ma zimą . Od razu powiem że nie kopci brak problemów z odpalaniem nie bierze oleju filtr paliwa zmieniany co rok na OM , brak błędów i brak jakichkolwiek oznak zużycia a ma przejechane 230000 t km. Dużo nim się poruszam i trochę mnie to denerwuje zwłaszcza latem bo zimą problem znika i przy mniejszych prędkościach tylko czasami się pojawia .
Jeśli mógłby ktoś pomóc będę bardzo wdzięczny .

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Kolego dopatrywał bym się problemu z hlodnicą zamulona może nie ta pojemność dodanego silnika może kiedyś ktoś próbował naprawy doraźnej przez wycięcie kilku sekcji hłodzacyh lub
użycie innych środków usuwania wycieków .Ja osobiście zaczekał bym z problemem dla ciepłych dni gdy pojawi się pierwszy problem to włącz ogrzewanie i obserwuje czy problem zaczyna ginąć podczas jazdy w ciepłe dni dogrzewaniem jeżeli ginie to powyżej podałem najprostsze przyczyny .

amigoos

Uczestnik
Punktów
3
Może dolej do paliwa uszlachetniacz. W zimę skład paliwa na stacjach jest nieco inny. Może po prostu woda jest w baku.
Tutaj absolutnie zgaduję i mogę pitolić głupoty.

TOM664

Nowy
Punktów
0
Spróbuję a najlepiej było by zalać na Shell V-Power Diesel ale ta dzisiejsza cena no i nie rozumiem dlaczego przy wyższych temperaturach tak się dzieje i to przy prędkości 130 140 a nie na dole przy 80 czy 70 , a nie chcę się brać za wtryski bo to będzie koszmar finansowy a po drugie o dobrego fachowca raczej ze świecą u nas był jeden ale zastąpił go syn no i ilość nie jakość niestety .

Do góry Bottom