• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 1.6hdi problem z klimatyzacją

kaizdub

Nowy
Punktów
0
Witam
Mam problem z klimatyzacją. Mianowicie uruchamiam klimatyzację w peugeocie no i po kolei, jeden wąż do zakucia, kolejny do przyspawania nowa końcówka przy kompresorze, wymieniony olej w sprężarce przy okazji. Klima napełniona i uruchamia się wentylator działa ciśnienie na niskim 2,3bar na wysokim 12-14bar. Problem pojawia się w momencie zwiększenia obrotów silnika wystarczy na 2 sek podwyższyć obroty do 2,5-3tys i ciśnienia na lp i HP są po 10bar i sprężarka cały czas pracuje. Wyłączenie przycisku AC na jakieś 2 min i włączenie ponowne sprawia że klimatyzacja znów działa, ale po podniesieniu obrotów dzieje się to samo. Jutro jeszcze ma mi przyjść nowy zawór rozprężny, ale czy komuś przychodzi coś jeszcze do głowy co może być z tą klima ?

kaizdub

Nowy
Punktów
0
Na tę chwilę klima działa bez wymiany zaworu mniej więcej po jednym dniu poprostu zaczęła działać. Zawór wymienieni tak bo to nie wielkie pieniądze i nie ma sensu oddawać. Ale wygldaje mi się że winowajcą zamieszania jest kompresor. Wszystko działa ale kompresor mocno hałasuje

Do góry Bottom