1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Peugeot 206 Brak komunikacji

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika FAZI05, 10-11 18.

  1. FAZI05

    FAZI05 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    16-08 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Witam, napotkałem się na następując problem. Peugeot 206 1.4 8v benzyna. Samochód nie odpala. brak zasilania na pompie oraz cewkach. Sprzęt diagnostyczny nie widzi samochodu. Uznałem uszkodzone BSI za główny problem. Założyłem nowe BSI wraz z ECU oraz stacyjką pętlom i kluczykiem. Efekt jest taki, że pompa paliwa działa komputer diagnostyczny łączy się z samochodem. Auto nadal nie odpala, pokazuje błąd komunikacji z sterownikiem. Pytanie jest czy po wymianie ECU, BSI, kluczyka i pętli trzeba coś jeszcze zrobić? Czy może od razu szukać po instalacji? Jeśli szukać to posiada ktoś rozpiskę złącza ECU?
     
  2. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    526
    Docenione treści:
    118
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Bezpieczniki pod maską sprawdzałeś ?
     
  3. FAZI05

    FAZI05 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    16-08 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Naturalnie, od tego zacząłem poszukiwania
     
  4. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    1 701
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    Pogorzela
    Mistrzu a czym rozmawiasz z tym autem?
     
  5. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 443
    Docenione treści:
    580
    Miasto:
    NS
    masz abs?
     
  6. FAZI05

    FAZI05 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    16-08 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Delphi z ds100e

    jutro wykonam pomiary według auto daty ale pomysły już mi się kończą...

    prawdę mówiąc nie wiem nawet, a jaki to ma związek?
     
  7. Lechtak

    Lechtak Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    12-01 16
    Postów:
    342
    Docenione treści:
    190
    Miasto:
    Wrocław
    Ciekawe kiedy zima przyjdzie?
     
  8. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 443
    Docenione treści:
    580
    Miasto:
    NS
    no jak masz abs to ecu silnika komunikuje sie przez niego
     
  9. FAZI05

    FAZI05 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    16-08 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Według autodaty na pinie nr 13 w złączu sterownika powinno być 12v. Ja mam przejście do masy. Natomiast zasilanie pokazuje się na pinie 12. Zasilania na przekazniku pompy ok.

    Nie ma ABS
     
  10. lesio 4x4

    lesio 4x4 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    9-11 18
    Postów:
    24
    Docenione treści:
    7
    podaj może rocznik i dokładny typ bo 206 naklepano 6 000 000 w wielu wersjach