1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Peugeot 207 1.6 hdi brak turbo

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika gruberek11, 17-02 19.

  1. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Koledzy
    Moze ktos na szybko podpowie.
    Auto odpala idealnie, silnik pracuje bdb. Nie kopci nie dymi.
    Auto jedzie ale nie ma mocy. Czuc ze turbo nie laduje.
    Na szybko podlaczylem tester - brak bledów.
    Podczas dodawania gazu dwa male laczniki (karbowane) z lewej strony turbiny sa miekkie. Turbo nie laduje.
    Moze ktos podpowie co tam na szybko sprawdzic przed rozebraniem wszystkiego. No i co moze powodowac to ze turbo zupelnie nie laduje?
     
  2. dejot43

    dejot43 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-10 15
    Postów:
    3 780
    Docenione treści:
    1 410
    Miasto:
    Olsztyn
    Szukaj w parametrach.

    DPF?
     
  3. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 185
    Docenione treści:
    381
    Miasto:
    WLKP
    Sprawdz sterowanie turbiny czy jest-podcisnienie.Jak jest to zaworek sterujący podstaw.
     
  4. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Odpisałem wężyk od turba na dole i na wężyku na wolnych obrotach jest słabe podcisnienie ledwo wyczuwalne na palcu
     
  5. michal1978wlkp

    michal1978wlkp Nowy

    Offline
    Dołączył:
    24-06 18
    Postów:
    14
    Docenione treści:
    1
    to zmierz przed zaworkiem podciśnienie
     
  6. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    zaworek jest zapewne od tylu silnika? moze ktos podpowie
     
  7. dejot43

    dejot43 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-10 15
    Postów:
    3 780
    Docenione treści:
    1 410
    Miasto:
    Olsztyn
    Zapewne, kolor brązowy.
     
  8. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    Brak mocy w pełnym zakresie, czy zaczyna jechać od około 2500 tys?
     
  9. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Kolego po odpaleniu zaciąga sztangę ale podczas dodawania gazu nie rusza się. Zero mocy i pracy turbiny węże miekkie
     
  10. Diagbox10

    Diagbox10 -*-*-

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    4 684
    Docenione treści:
    696
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Wychodzi 2.5 mln obrotow
     
    toomii76 lubi to.
  11. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    Słuszna uwaga.
    Patrzyles czy wirnik się obraca?
     
  12. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Sprawdzałem na wyłączonym silniku wirnik kręci się ręką i ma minimalny luz, sztanga powinna pracować w czasie dodawania gazu?
     
  13. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    jak nie zrobi turbo ciśnienia, to sztanga nie będzie pracować. jeśli po odpaleniu zaciąga, to ruszy się dopiero jak przekroczy zadane ciśnienie doładowania.

    a jaki dokładnie masz tam silnik, bo nie raczyłeś napisać.
     
    winetoo lubi to.
  14. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Przepraszam 1.6 HDi 109
     
  15. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    nie ma takiej możliwości.
     
  16. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Nie ma zupełnie nic . Żadnych błędów.alo tego w parametrach zadanych ma ciśnienie zadane ma np 1030 mbar a rzeczywistego koło tego a węże są miękkie jak flak
     
  17. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    co podłączałeś? takie rzeczy sprawdza się podczas jazdy.
     
  18. gruberek11

    gruberek11 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-11 14
    Postów:
    228
    Docenione treści:
    3
    Delphi podczas postoju powinien check zapalić jeśli brak doładowania a tutaj nic
     
  19. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    6 853
    Docenione treści:
    3 894
    Miasto:
    turek
    wkręcasz nas?
     
  20. Mck pomocnik

    Mck pomocnik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    31-10 15
    Postów:
    759
    Docenione treści:
    33
    Zrób filmik