• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 307 centralny zamek

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
7041
Punktów
1167
Miasto
trasa lublin siedlce
Przestal dzialac pilot. Skaner widzi ze daje sygnal a diagbox pokazuje sygnal niezidentyfikowany. Kupilem drugi i daje sygnal a diagbox wogole go nie widzi w kalkulatorze
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Dopisałeś kluczyk ? Czy jak ? Opisz może co zrobiłeś do tej pory ...
 

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.02.2015
Postów
2820
Punktów
511
Wiek
57
Miasto
WLKP
Do tej pory kupił kluczyk.
 

melas

SuperMechanior
Dołączył
27.04.2018
Postów
293
Punktów
40
Wiek
47
Miasto
WRZEŚNIA
Kolejny klucz tylko do odpalania. Niestety sprzedawczyki w opisach też piszą że klucz pasuje do wszystkich roczników a tu zonk.
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
7041
Punktów
1167
Miasto
trasa lublin siedlce
Kupilem na allegro klucz. Zapisalem mu immo hehe a ten stwierdzil ze oni nie zajmuja sie programowaniem i moge go zwrócić hehe. Dopisalem go ale nie ma synchronizacji z odbiornikiem . wcale go niecwidzi scaner w bsi.
 

marianno3000

SuperMechanior
Dołączył
4.02.2020
Postów
186
Punktów
12
Miasto
Łódzkie
Pewnie stary rodzaj klucza gdzie immo i pilot kod podzielony i nie dopiszesz .Musi być pewny nowy klucz .
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Po pierwsze jaki klucz . Po drugie jaki rok auta . Po trzecie pewnie cos znowu popsułeś.
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
I rozumiem że nowy kluczyk z nową płytka + nowy TP.
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
No to ci nie wejdzie ten klucz . Chyba że jakiś chińczyk tak stworzył ale wątpię. Ma być elektronika + TP węglowy.
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Nic to nie da ! Transponder jest spaowany z elektronika . Będzie tylko odpalał. Centralny z pilota nie zadziała.
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Tak zrób. Tylko żeby nie było jak z tym immo off co robiłeś...
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
7041
Punktów
1167
Miasto
trasa lublin siedlce
Te francuskie graty sa do dupy. A jakby mu bsi wyczyścić i dopisać.
Automatyczne połączenie postów:

Immo bylo cacy.
Automatyczne połączenie postów:

Immo bylo cacy.
 

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.02.2015
Postów
2820
Punktów
511
Wiek
57
Miasto
WLKP
Diagbox10,pisz po Polsku.Nic nie idzie zrozumiec.Dwa zdania ułozyles i i oba nie do zrozumienia.
Automatyczne połączenie postów:

Jezeli włozysz inne TP to nigdy nie bedzie działał pilot.
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
7041
Punktów
1167
Miasto
trasa lublin siedlce
Zastanawia mnie fakt dlaczego takie durnowate sa te francuskie auta. Analizujac sytuację to odbiornik com20xx jak dostaje sygnal z pilota to bsi widzi go w niezidentyfikowanych. Tzn ze z com idzie sygnal do bsi po can zapewne i dupa zbita. Zeby to byl inny sygnal to by wykorzystal do zewnetrznej centralki. Czy virgin bsi by pomógł calej sprawie to jeszcze nie wiem. W drodze sa nowe 95160. Zdejme z bsi zapis 95160. Zrobie virgina ale na nowej kości i popatrzę. Ewentualnie bedzie powrót do fabryki w raxie W. Nickiel auto jezdzi pali i nic nie grzebane bylo. Tylko zdaje sie glupawy pilot
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Po co chcesz to robić na virgin i dopisywać? Oryginalny klucz mogłeś dopisać drugi raz . Oj będzie zabawa ...będzie się działo.
 
Do góry Bottom