przemol1987
SuperMechanior
- Punktów
- 8
Witam.Problem dotyczy wysokich obrotów wentylatora chłodnicy.Do tej pory sprawdziłem instalacje pod kątem zaśniedziałych wtyczek,przerwanych przewodów i jest wszystko w porządku.Kupiłem nowy rezystor wiatraka ale okazało się że dalej jest brak wysokich obrotów. Jedyny błąd jaki się pojawia w kalkulatorze silnika i nie da skasować to P0691 błąd GMV Brak wysokich obrotów,przerwa w obwodzie lub zwarcie .Szczerze mówiąc to nie wiem juz gdzie szukać a klientowi potrzebne auto.byłbym wdzięczny za kazdą podpowiedź bo może coś przeoczyłem.może jakiś przekaźnik jest?który się nie zwiera.robiłem test przez pp2000 w opcji gmv i jak włacze wysoki bieg to wiatrak się kręci ale wyskakuje komunikat aktywacja zakończona obwód rozwarty,test niskich obrotów przechodzi pozytywnie.dodam że rezystor kupiłem nowy z oryginału i o tych samych numerach co poprzedni.klimatyzacja też nie działa ale pewnie dlatego że wiatrak się nie kreci na wysokich bo o ile dobrze kojarzę to przy włączonej klimie w tym modelu wiatrak co jakiś czeas się załącza aby tylko schłodzić.