• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 406 coupe 3.0 v6-problem z niskimi obrotami

cubs87

Nowy
Punktów
0
witam serdecznie
ostatnio mój peżot miał generalny remont silnika ponieważ stal 5 lat nie ruszany,padły pierścienie,auto zaczęło kopcić,dostał się olej do wydechu i spaliło katalizatory. W 3.0 v6 są dwa katalizatory,postanowiłem wyrzucić je i miałem w garażu stary(prawie jak nowy) katalizator od Kia Sorento 3,5 v6.Zamontowałem go,4 sondy podpiąłem pod niego i auto zaczęło jezdzić ,żadnego błędu na kompie nie wyrzuca tylko jest jeden problem,jak mu daje gaz do dechy na każdym biegu to on dopiero od 4 tys obrotów zaczyna się zbierać,do 4tys jest strasznie zamulony,na wyższym biegu strach wyprzedzać a jest to w końcu 200 koni,wcześniej zasuwał jak głupi teraz jezdzi jakby miał ze 130 koni,okazało się ze prawdopodobnie Kia sorento 3,5 v6 miała dwa katalizatory,wychodzi na to iż jeden odpowiada pojemności 1,7 ??jeśli to prawda mam zamontowany katalizator do 1,7 w silniku 3.0 ?proszę o pomoc bo nie wiem co robić,albo może jakieś inne sugestie?
pozdrawiam

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Jeżeli przed założeniem tych katów od KIA rozmiar ich był taki sam prawie i poatrząc wizualnie w przelot było widać światło ,to nie katy są przyczyną ale coś innego musi być ,tu tylkoLEXIA prawde powie co go boli:cool::D

cubs87

Nowy
Punktów
0
Jeżeli przed założeniem tych katów od KIA rozmiar ich był taki sam prawie i poatrząc wizualnie w przelot było widać światło ,to nie katy są przyczyną ale coś innego musi być ,tu tylkoLEXIA prawde powie co go boli:cool::D

a jesli wizualnie ten katalizator od kia byl wiekszy?

Do góry Bottom