• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 5008 2.0 hdi faluje wskazówka temperatury wody .

Mareklipi

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich serdecznie .Mam problem z peugeot 5008 2.0 hdi 163 km 2010 rok silnik się nie dogrzewa temperatura max 82 stopnie trzyma i nagle skacze na 85 i z powrotem na 82 lub 80 .Po zatrzymaniu się na światłach spada nawet do 75 .Wymieniałem już 2 razy termostat oraz czujnik temperatury wody nic nie pomogło .Po zagrzaniu silnika termostat otwiera obieg na chłodnice po zagrzaniu lub przejechaniu kilku km tak to jest zimny górny wąż przez długi czas .Ale wskazówka na liczniku cały czas faluje 90 stopni osiąga raz na jakiś czas bardzo rzadko i wtedy już faluje między 85 a 80 .

Mareklipi

Nowy
Punktów
0
Termostat otwiera się przy 83 stopniach i skacze temperatura na desce między 85 a 80 i na postoju 75 stopni .w komputerze identyczne wskazania .Czy jest możliwość że ktoś trzeba kiedyś tam i pomylił wtyczki z czujnikiem temperatury paliwa ?

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Porady
3
Punktów
126
Miasto
Wielkopolska
Sprawdź dogrzewacz wody jeśli jest w tym modelu. Ja nie pamiętam... Musiałbym jutro do kompa usiąść ;)

Do góry Bottom