• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 508 1.6 THP 156kM

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Witam koleżanki i kolegów. Jeśli to możliwe prosiłbym o podpowiedź co dalej. Mianowicie mam Peugeot-a 508 1.6 THP 156 kucy z 2012 silnik 5FN i co jakiś czas wywala błąd P0420 . Sondy pracują normalnie ,kat cały (było pęknięcie zaraz przy turbinie ale już go niema) . Mam wrażenie że brak mu troszkę mocy i to spalanie. Ma ktoś pomysł na to ?

Ostatnia edycja:

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Tam jest zwykly kat? Moze idą do niego jakies rureczki i te bywają zapchane? Jesli nie no to kat do wyrzucenia.

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Tak się tylko zastanawiam dlaczego kat miałby się skończyć ? Oberwany nie jest stopiony też nie , na zapchanego też nie wygląda bo ręki przy wydechu nie utrzymasz . Może macie racje ale jak dla mnie troszkę dziwne
Zapomniałem dodać że zapach spalin jest "kwaskowaty" po prostu czuć że nie przepala.

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A zacznij od korekt LTFT i masz dostep do analizatora to zobacz co wypluwa , to informacja że 2 sonda ma nieprawidłowy sygnał a przyczyn może być wiele .

Do góry Bottom