• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 508 klamka + odma

tom85asz

Początkujący
Punktów
0
Parę dni temu przestała działać klamka keyless a dokładnie nie działa poprzez wsunięcie reki za klamkę ani z pilota otwieranie drzwi od strony kierowcy. Reszta drzwi otwiera się bezproblemowo. Dodam, że wszystkie drzwi zamykają się bez problemu i z pilota jak i poprzez dotknięcie klamki.
Od czego zacząć sprawdzanie? Czy warto odłączyć akumulator bo czasem podobno pomaga? Czy takie odłączenie akumulatora nie spowoduje jakichś nowych problemów z elektronika np?

Druga sprawa dotyczy zapoconej odmy. Lekko sączy się z niej olej, idzie po silniku na dół na plastikową osłonę. Nie jest może tego dużo ale olej jak to olej zaraz się wydaje że pół wiadra wylanego i kupa syfu. Czy jeździć z takim tematem czy odstawić auto do mechanika żeby to zrobił? Facet który to zauważył stwierdził żeby tak jeździć ale ja mam wątpliwości.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
610
Miasto
Podkarpacie
Prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik wykrywania włożenia ręki . Jak chce ci się bawić to możesz go podmienić z tylnych drzwi by potwierdzić diagnozę .
Co do odmy - sprawdź w środku rurę przed turbo czy jest mocno zaolejona jak tak to wymień odmę .

tom85asz

Początkujący
Punktów
0
Prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik wykrywania włożenia ręki . Jak chce ci się bawić to możesz go podmienić z tylnych drzwi by potwierdzić diagnozę .
Co do odmy - sprawdź w środku rurę przed turbo czy jest mocno zaolejona jak tak to wymień odmę .
Z kluczyka też się nie otwiera.
Rura ma małe ślady oleju.

tom85asz

Początkujący
Punktów
0
Mechanik stwierdził że mechanizm zamka do wymiany a przy odmie zmienił jedna opaskę.

Panowie co to za element bo zauważyłem inne zapocenie
https://naforum.zapodaj.net/58b2792da30b.jpg.html

Do góry Bottom