• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 607 2.2hdi

Zukovsky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzow wielkopolski
Witam serdecznie wszystkich użytkowników i czytelników forum.

Potrzebuje pomocy w rozpoznaniu usterki, problem polega na standarmowej utracie mocy przy wejściu w tryb awaryjny pojazdu.

Samochód posiadam od raptem 2 miesięcy, a w samochodzie wymieniłem na początku wszystkie filtry, zalalem płyn fapa, wymieniłem filtr, oraz olej w skrzyni biegów.
Poza tym w samochodzie wymieniony został rozrusznik, elektrozawor sterujacy turbo, nowy egr i wymimiałem dla pewności przepustnice.
Błąd za błędem kasowane.. mocy dalej brak..
Teraz P0120.. przepustnica.. no przecież idzie oszalec, czy to powód ?
Jest jakiś śmieszny błąd na skrzyni coś z zaworem i jak odpali się stacyjke na pozycję zapłon to pokazuje temperaturę oleju na full, dlaczego ?

Pomocy bo zaraz wartość samochodu przekrocze.

Kiedy błąd ? Jak często przelroczyc 130km/h

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Nawet najdroższe urządzenia nie rozwiążą same problemu. Potrzebna jest wiedza i sprzęt do diagnostyki punktowej. Wiekszosci zaglądającym na to firum wydaje się jak kupią tester za 300 zl z allegro to już są "Bogami" i wszystko naprawią.
Pozatym czesto czytając posty nowicjuszy zawsze twierdzą, że auto bylo w 3-4 warsztatach, wydane ok kilky tyś. i bez zmian.
Dziś elektoniki coraz więcej, a wiec z warsztatami jest jak z lekarzami, w jednym i drugim przypadku są lepsi i gorsi. Jeśli jest się na coś poważnie chorym, trzeba przejść szereg kompleksowych badań aby lekarz mogł postawić diagnozę i podjąć leczenie.
Niedouczony konował od razu przepisze antybiotyk a niedouczony ekektryk zamowi czesci na podstawie błędów.

Zukovsky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzow wielkopolski
Problem nie leży najpewniej po stronie podzespołów typu przepustnice etc. Tylko gdzieś coś się ptzetarlo, albo jakiś błędny sygnał idzie przyczyn może być wiele, Ja się sam dlatego nie zabrałem, bo wiem ile umiem i na co mogę sobie z moja wiedza na temat mechaniki dalej pozwolić.

Punktów
0
Witam mam 607 2,2 HDi problem polega na tym że podczas jazdy samochodem zwalnia nie przyspiesza i coś strzela. Co to może być ?