• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 806 2.0 benzyna, nie równo pracuje na wolnych obrotach, czy to wina komputera ?

Punktów
0
Witam. Mam duży problem z peugotem 806 2.0 benz + gaz. Został wymieniony silnik około pół roku temu, auto zaczelo gasnąć na wolnych obrotach ale jeździł normalnie, później usterka sama ustała, po pewnym czasie zgasł w mieście i nie chciał odpalić (był zatkany tłumik, wcześniej katalizator) katalizatora nie ma, tłumik wymieniony. Teraz auto pracuje nie równo na wolnych obrotach, na wyższych wkręca sie dobrze. został zmieniony czytnik położenia wału, długo trzeba kręcić zanim odpali, w oleju była benzyna ( pierwszy cylinder od rozdządu miał słabe pierścienie więc je zmieniłem), przewody i cewke też przekładałem od innego samochodu, wtryskiwacze tak samo. i dalej nic. Więc co to może jeszcze być ? Czy to wina komputera ?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Nie łatwiej zrobić diagnostykę i się dowiedzieć gdzie leży problem?Z informacji które podałeś naprawdę ciężko określić co dolega.Ciśnienie paliwa było sprawdzane?

Punktów
0
Zmieniałeś pierścienie tylko na jednym cylindrze ?
na wszystkich

Nie łatwiej zrobić diagnostykę i się dowiedzieć gdzie leży problem?Z informacji które podałeś naprawdę ciężko określić co dolega.Ciśnienie paliwa było sprawdzane?
jest zmieniona pompka paliwa, ciśnienie ok, komputer był podłączany i pokazuje tylko błąd z wtryskiwaczy, i powtarzam, że wtryskiwacze już przekładałem od innego auta i dalej to samo

MalyRobert

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
fr
Mialem cos podobnego
Niezapalal i duzo bledow wtryskow i troche innych
Okazala sie wiazka zasniedziala obok akumulatora (pod gdzies po lewej chyba) taka na skretke jak to w peugeotach.
I potem zaczelo dzialac wszystko.
Sprawdz.;)

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Kolega powyżej dobrze mówi.Kilka razy widziałem w tych autach zgnita wiązkę i piny we wtyczce od komputera

Punktów
0
Mialem cos podobnego
Niezapalal i duzo bledow wtryskow i troche innych
Okazala sie wiazka zasniedziala obok akumulatora (pod gdzies po lewej chyba) taka na skretke jak to w peugeotach.
I potem zaczelo dzialac wszystko.
Sprawdz.;)
Dzięki. będę sprawdzał

Kolega powyżej dobrze mówi.Kilka razy widziałem w tych autach zgnita wiązkę i piny we wtyczce od komputera
piny we wtyczce do komputera są ok, będę szukał w instalacji

Do góry Bottom