• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 807 2.0 HDI 136 KM 2003r.

mechaniko26

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Nowy Sącz
Witajcie :)

Do wymienionego pojazdu poszukuję schematu rozrządu jak go ustawić bo to nie lada sztuka w tym aucie co już słyszałem :/

A także schemat wężyków podciśnienia bo generalnie silnik był rozebrany na czynniki pierwsze i jest już prawie złożony do kupy tylko brakuje tych wymienionych elementów.

I jeszcze jak ustawić wałki rozrządu względem siebie?

Mam w nim także padnięte koło dwu masowe i co myślicie nad zastąpieniem go sztywnym spełni swoje zadanie czy nie? Czy je po prostu zaspawać?

Jeśli ktoś mógłby pomóc będę bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Jeżeli nie masz o tym pojęcia, albo coś tam wiesz to nie bierz się za to.
Musisz mieć blokady na koło zamachowe i proste to tak nie będzie.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Raz żonie w 2.2 hdi zmienialem wiedziałem że będą jaja z walkami to nabilem cechy z obu stron i parę zdjęć. Pasek to Pikuś ale ten łańcuch

A

Anonymous123

Jutro będę zdejmowal głowice z 2.0 rhr to mogę ci fotki zrobić. Z łańcuchem jest podobnie jak np w 2.0 fsi. Masz dwa znaki na kołach i ma być ileś tam ogniw. W fsi jest chyba 16, tu nie wiem bo nie pamiętam ale jutro będę miał to na wierzchu. Chcesz to zrobię tylko napisz bo nie chce mi się marnować czasu na robienie dokumentacji foto i opisu skoro np juz nie potrzebujesz bo znalazłeś gdzieś

Do góry Bottom