• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot Expert spotkanie z jelonkiem

rsq

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam, miałem wczoraj mało przyjemną sytuacje i proszę o pomoc/poradę
W dniu wczorajszym w lewy przedni błotnik ( od kierowcy) i w lewe przednie koło uderzył we mnie jelonek.
Całe szczęście zwierzak po kilku minutach zebrał siły wstał i pobiegł sobie dalej ... ale nie o tym
Ucierpiał mój samochód pomimo braku jakichkolwiek zewnętrznych śladów / uszkodzeń poza sierścią na kole patrząc na nadkole i błotnik właśnie na łączeniu ( na dole ) tych dwóch elementów cieknie lub nawet wyciekł płyn dp wspomagania.
Prośba do was o wskazówki co należy rozebrać i na co zwrócić uwagę przy wstępnej doraźnej naprawie ,może uda się jakoś dojechać po tym zabiegu do mechanika
Poszkodowany Peugeot Expert 2 silnik 2.0 HDI rok 2008

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wyjmij sobie silnik ze skrzynią to będziesz miał lepszy dostęp żeby zobaczyć co się stało...;)

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
321
Mysle ze mu chodzilo o porade typu : "zużytą gumę do żucia przyklej na błotnik a zatamujesz wyciek na najbliższe 1000 km" a wy mu każecie sie kłaśc pod auto i jeszcze ma zgadywać jaka to pompa jak on nie wie co to takiego to urządzenie zwane pompą...

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Jebaniutki zdążył jeszcze zajumać pompę wspomagania, pewnie dlatego przez jakiś czas nie wstawał od auta :D
Pewnie na Gumtree wystawi :D

Do góry Bottom