• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot partner zasilanie ecu i połączenia z bsm

Gorzowiak

Gaduła
Punktów
26
Miasto
Gorzów Wlkp
Jeśli ktoś ma dostęp do normalnych informacji to będę wdzięczny za podanie mi na których pinach ma być zasilanie do ecu ( edc16c34) oraz z skąd ono wychodzi z bsm. Mam jakieś schematy z autodaty ale po kilku godzinach walki jestem głupszy niż przez ich studiowaniem. Mam tylko jeden plus po zapłonie na kostce Z pin C3. Brak komunikacji z ecu. Poprzednie ecu poszło z dymem z niewiadomego powodu i zapewne gdzieś po drodze coś się jeszcze upaliło. VIN VF3GC9HXC96212723

Gorzowiak

Gaduła
Punktów
26
Miasto
Gorzów Wlkp
Powracam do tematu. Mam taki schemat i nie wiem jak go rozumieć. Czy może ktoś zerknąć i podzielić się opinią gdzie według schematu powinno być zasilanie sterownika?

Załączniki

• pdfcoffee.com_edc16c34-16hdi-pdf-free.pdf
    153,8 KB · Wyświetleń: 8

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
578
Miasto
WLKP
Zobacz to.

Załączniki

• Berlingo 1.6 HDI.pdf
    729,4 KB · Wyświetleń: 11

Gorzowiak

Gaduła
Punktów
26
Miasto
Gorzów Wlkp
Dzięki za schemat. Jest czytelniejszy. Nie widzę tylko ani jednego plusa po zapłonie, który by szedł bezpośrednio np z bsm. Jest zasilanie po zapłonie z bsm, ale tylko jak bsm dostanie masę na przekaznik, a masa idzie z ecu. Nie wiem czy dobrze to rozumiem.

Do góry Bottom