• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugot 307 1.6 ABS

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam mam problem z peugotem 307. Zacznę od początku najpierw ktoś wymienił czujnik abs prawy tył był błąd ale nie pomogło pani przyjechała do mnie z łożyskiem. Bo poprzednik zatwierdził ze trzeba zmienić. Okazało się że nie oczyścił miejsca gdzie przykręca się czujnik samo czyszczenie pomogło jest ok ale wraca ciągle jeden błąd U1208 na początku zapalał się odrazu po odpaleniu auta poczyściłem wszystkie kostki złącza niby ok jazda próbna ok auto oddane ale wraca że znowu się świeca kontrolki mówiła że nieraz przejedzie 200km i nic a nieraz odrazu po odpaleniu.
U1208 błąd komunikacji z kalkulatorem kontroli silnikawartosci otrzymana jest nieprawidłowa.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
jest takie indiańskie przysłowie:
"Kto jest ciekawy, niech wsadzi nos do kawy".

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Nie słyszałem takiego przysłowie ale podoba mi się w poniedziałek przejrze wiazke od pompy abs.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Witam mam problem z peugotem 307. Zacznę od początku najpierw ktoś wymienił czujnik abs prawy tył był błąd ale nie pomogło pani przyjechała do mnie z łożyskiem. Bo poprzednik zatwierdził ze trzeba zmienić. Okazało się że nie oczyścił miejsca gdzie przykręca się czujnik samo czyszczenie pomogło jest ok ale wraca ciągle jeden błąd U1208 na początku zapalał się odrazu po odpaleniu auta poczyściłem wszystkie kostki złącza niby ok jazda próbna ok auto oddane ale wraca że znowu się świeca kontrolki mówiła że nieraz przejedzie 200km i nic a nieraz odrazu po odpaleniu.
U1208 błąd komunikacji z kalkulatorem kontroli silnikawartosci otrzymana jest nieprawidłowa.

W tym modelu CAN leci z BSI -> ABS <-> ECU silnika, sprawdź oscyloskopem sygnał z ECU do ABS masz osobną skrętkę puszczoną od ECU a komunikacja między ABS i BSI jest na innej skrętce.

Do góry Bottom