• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pilot do Kia cee'd

maciek_360

Bywalec
Punktów
5
Cześć.
Kia Cee'd pierwszej generacji.
Auto nie ma pilota do centralki, ale podejrzewam że kiedyś miało. To nie aż takie stare auto żeby nie można było go pilota otworzyć.
Czy jest jakiś uniwersalny pilot, który możnaby zaprogramować do auta czy lepiej kupić używany i zaprogramować. Czy procedura programowania to, przy zamkniętych drzwiach włączać i wyłączać zapłon aż drzwi się zamkną i odblokują i wtedy na nowym pilocie wcisnąć otwieranie ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
to raczej procedura "przypomnienia" rozsynchronizowanego pilota a nie nauka nowego.

maciek_360

Bywalec
Punktów
5
Coś w tym rodzaju. Chodzi mi o to żeby dokupić pilota który by otwierał i zamykał drzwi w aucie.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Ktory rok ? Tam moze wejsc używka jesli chodzi o pilota ....

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
Mylisz pojęcia:
- zsynchronizowanie- przypomnienie klucza który już był używany w danym samochodzie. Np po wymianie bateryjki lub długim nieużywaniu.
- zakodowanie- czyli przypisanie nowego kluczyla do pojazdu. I nie ważne czy jest on faktycznie nowy z fabryki czy był używany gdzieś indziej. Jest nowy dla sterownika.

W pierwszym przypadku działają takie sztuczki. W drugim potrzeba komputer i go zaprogramować. Co prawda nigdy tego nie robiłem w kia, ale jeżeli inni producenci tak mają to czemu nie kia.

Nawet pomyśl: włamujesz się do samochodu i wystarczy otwierać drzwi, błysnąć 3 razy światłami już można odpalać silnik nowym kluczem.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
tam jest zwykłe tp + radiówka ....TP tak kompem trzeba dopisac ale pilot wchodzi używka . Robiłem tak juz kilka razy ...

maciek_360

Bywalec
Punktów
5
Mylisz pojęcia:
- zsynchronizowanie- przypomnienie klucza który już był używany w danym samochodzie. Np po wymianie bateryjki lub długim nieużywaniu.
- zakodowanie- czyli przypisanie nowego kluczyla do pojazdu. I nie ważne czy jest on faktycznie nowy z fabryki czy był używany gdzieś indziej. Jest nowy dla sterownika.

W pierwszym przypadku działają takie sztuczki. W drugim potrzeba komputer i go zaprogramować. Co prawda nigdy tego nie robiłem w kia, ale jeżeli inni producenci tak mają to czemu nie kia.

Nawet pomyśl: włamujesz się do samochodu i wystarczy otwierać drzwi, błysnąć 3 razy światłami już można odpalać silnik nowym kluczem.
Tu nie chodzi o imo,bo to trzeba kompem zrobić. Mnie chodzi tylko i wyłącznie o komunikację radiową do zdalnego otwierania i zamykania auta z pilota.
tam jest zwykłe tp + radiówka ....TP tak kompem trzeba dopisac ale pilot wchodzi używka . Robiłem tak juz kilka razy ...
Musi być orginalny kluczyk czy jakiś uniwersalny też podejdzie ? Kojarzysz na jakiej częstotliwości to chodzi?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
ori uzywany lub z xhorsa lub z KD. Jak masz tp to moge ci klucz przygotowac i wysłac

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Pw pisz . Po co pisac na ogólnym ?

Do góry Bottom