• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Piszczenie paska wspomagania E91

p38

Gaduła
Punktów
10
Witam walczę ze wspomaganiem w E91 2,0D 11rok, pasek wymieniany kilka razy różnych producentów i po pewnym czasie ponownie się uślizguje ? Wymienione koło pasowe na inne używane a efekt ten sam, maglownica (32106787762) z zaworem Servotronic w tej wersji.
Pozostała jeszcze pompa wspomagania ale czy ona posiada jakiś zawór regulacji ciśnienia? Miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem? Czy są do kupienia rurki stalowe 2 szt. te na maglownicy bo zachodzi potrzeba wymiany ze względu na korozję.
Proszę Kolegów o poradę i Pozdrawiam.

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
101
Miasto
Wojcieszyn
Sprzęgło alternatora do założenia, problem piszczącego paska powinien minąć

• Lubię to!
Punktów: p38

p38

Gaduła
Punktów
10
Problem z piszczeniem nie po odpaleniu jak bywa gdy akumulator nie doładowany i na początku popiskuje. Problem występuje przy maksymalnych skrętach w prawo i w lewo tak jak by nie działał jakiś zawór ciśnienia w pozycjach skrajnych?

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
101
Miasto
Wojcieszyn
Jeżeli koło pasowe Ok napinacz też to zrób co napisałem wcześniej. Albo walcz dalej

• Lubię to!
Punktów: p38

p38

Gaduła
Punktów
10
Ok, mam nowe INA więc po niedzieli założę, mam jeszcze jedno pytanie: czy idzie kupić osobno te rurki na maglownicy ? RealOEM.com - Katalog części zamiennych BMW

Temat ogarnięty, BMW na pierwszy montaż zakładano aluminiowe koła pasowe na pompę wspomagania które szybko się kończyły. Od 2015 BMW poprawiło błąd i zakładane były stalowe koła pasowe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom