• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Po zimnym weekendzie

TrecusA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Samochód diesel 1.9tdi audi a4 nie odpalił, podejrzewałem że akumulator (2 letni) naładowałem, w domu w cieple, spróbowałem odpalać i rozrusznik zachowuje się dziwnie, odpala średnio za drugim trzecim razem, zamieszczam film jak to wygląda, jak odpala to za pierwszym razem, dodam że jak odpalił to zabrałem go na przejażdżke żeby rozgrzać silnik i potem próbować odpalać znowu ale sytuacja była podobna.

Na filmie akumulator naładowany do pełna i silnik ciepły, w piątek samochód działał sprawnie żadnych problemów, stał do poniedziałku i już nie hula tak jak hulał nawet po naładowaniu aku, temperatury spadły poniżej 0, samochód stał pod chmurką, niemała wilgoć.

Ostatnia edycja:

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Z tego wynika, że może być zepsuty akumulator, alternator, rozrusznik albo instalacja elektryczna...

TrecusA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Dobra to trzeba jechać do mechanika bo mi to na akumulator nie wygląda to na darmo nie będe kupował nowego niech mi zregeneruje rozrusznik.

TrecusA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Tak na szybko z częstych przyczyn takiego zachowania to słaba masa lub kończące sie szczotki w rozruszniku

Panowie szukam dobrego mechanika w Rzeszowie i mam pytanie ile czasu trwa wymiana szczotek w rozruszniku bo mi jeden mechanik mówił że to ze dwa dni? I ile moze to kosztować bo jak mnie mechanik orżnie to później pójde sobie do innego sprawdzać, ogólnie jednego fajnego znalazłem tylko podejrzewam coś z tym dwudniową wymianą szczotek nie gra, jak tyle to trwa to faktycznie będzie niezły mechanik co wy na to?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Dwa i pół, bo przecież wypić też coś trzeba... ;)
Jeżeli zacznie godzinę przed zamknięciem zakładu w piątek a soboty ma wolne to w poniedziałek przed południem będzie do odbioru.
W sumie licząc trzy dni...

TrecusA

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Dwa i pół, bo przecież wypić też coś trzeba... ;)
Jeżeli zacznie godzinę przed zamknięciem zakładu w piątek a soboty ma wolne to w poniedziałek przed południem będzie do odbioru.
W sumie licząc trzy dni...

Ile będę szukał mechanika inny mi nawet mówił że trzeba będzie cały samochód rozbierać żeby znaleźć usterke to tak z tydzień samochód chciał żebym zostawił.. W sumie mam dobrego mechanika w mieście u rodziców ale tam 100km jest.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Do góry Bottom