• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pobór prądu przez alternator

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
7.07.2013
Postów
2762
Punktów
653
Miasto
NS
Witam
Mam taki problem z alternatorami od fiesty 2003 i mondeo mk3
Naprawiałem je i wymieniłem pierścienie, szczotki i regulator.
Po tej operacji następuje cykliczne wyładowanie akumlatora po 5A na jakieś 5-10 min. tak że do rana nie ma prądu.Części były z AS.Czy miał ktoś taki przypadek, czy te części takie faje, czy regulator daje w jaja?
Po wypięciu wtyczki dalej to samo, dopiero jak odepnę przewód prądowy od altka to prąd jest w normie.
 

Iredo

SuperMechanior
Dołączył
6.06.2020
Postów
464
Punktów
69
Wiek
47
Po tej operacji następuje cykliczne wyładowanie akumlatora po 5A na jakieś 5-10 min.
Czy to znaczy że raz jest pobór s raz go nie ma?
Jeśli jest ciągły pobór to raczej masz przebicie na diodach albo na stojanie.
 

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
14.08.2012
Postów
1930
Punktów
395
Wiek
37
Miasto
PLE
Denso? Tam padają mostki.

Regulatora sie za to nie rusza bo praktycznie nie padają a z ori nie znajdziesz za to zamienniki kiepskie
 

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
7.07.2013
Postów
2762
Punktów
653
Miasto
NS
To jest visteon. Pobór jest cykliczny.Zespół prostowniczy sprawny.
Jutro wyjmuję go i założę stary regulator i dam znać.
 

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
28.02.2015
Postów
2637
Punktów
680
Wiek
41
Miasto
Gdańsk
prostownik sprawny ale regulator tylko oryginał....

AS części to sobie możesz w miejscu kalendarza powiesić....
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
Ja ściągam regulatory z usa bo w Europie oryginału nie dostaniesz , w ostateczności hc cargo . Z AS to najwyżej komutator albo szczotki , założenie regulatora równa się strzał w kolano .
 

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
28.02.2015
Postów
2637
Punktów
680
Wiek
41
Miasto
Gdańsk
o z usa ciągasz.....a sprzedajesz czasami??
 

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
7.07.2013
Postów
2762
Punktów
653
Miasto
NS
Panowie w mondeo był wadliwy regulator, wymieniłem na nowy z AS i działa.
Robiłem też test, stary działa i nowy też.
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
90% AS działa po założeniu problem polega na tym ze czasami już nawet po 3 miesiącach przestaje działać . I o ile sam sobie go założyłeś ty jesteś w plecy czas by go wyciągnąć i zareklamować , ale jako warsztat jest to nie do przyjęcia bo robisz to za darmo .
 
Do góry Bottom