• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podlaczanie Sterownikow Silnika na Stole, SIMOS 8.60 i Delphi 2.5 CRD

BartCruz1

Nowy
Punktów
0
Witajcie, od jakiegos czasu podpinam sobie sterowniki silnika na Stole i sprawdzam sobie rozne mozliwosci Testera diagnostycznego na Bazie Launcha. Z kilkoma Sterownikami mam problem, chcialbym dopytac, gdzie popelniam blad.
mam sterowniki:
Delphi CRD 2.5 OM651 chyba od Sprintera
12 V daje na Pin 5 ten duzy i 15 z tych mniejszych (jako po zaplonie), Masse daje na Pin 2, CAN High i Low to 41 i 54
Napiecie wyjsciowe na Canach jest, to jest HIGHSPEED ale niestety tester nie laczy, teraz pytanie, czy ten sposob podlaczania jest w ogole mozliwy? czy musialbym miec jeszcze GATEWAY ?

Drugi Sterownik:
SIMOS 8.60 z jakiegos Audi
12V daje na PIN 2 ten duzy i 87, 92 tych mniejszych, Masse daje na Pin 1, CAN High i Low to Pin 67 i 68, w tym Sterowniku niestety po takim podpieciu 12V i Massy na Pinach CANA nie mam wcale napiecia, albo cos zle podpinam, albo Sterownik ma jakis problem.

Jezeli ktos jest w stanie mi cos podpowiedziec bede wdzieczny. W tym temacie jestem nowy i bardzo zainteresowany.
Chcialbym wiedziec, czy ja popelniam blad, czy Sterowniki sa jakos poblokowane, czy be Gateway nie zrobie nic.
Dzieki i Pozdrawiam

Do góry Bottom