• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik Hydrauliczny a Śrubowy jakośc

dawwit22

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry, interesuje mnie podnośnik samochodowy z długimi łapami taki abym mógł podnieść busa małego i osobówkę minimum 3.5t. nw czy lepszy był by hydrauliczny czy jakaś używkę śrubową do10 tys . Szukam czegoś prostego i sprawdzonego. Wydaję mi się ze te wszystkie hydrauliczne do 10k to są jakieś bez znaczenia, wszystko to chińczyk jedynie co do długość łap mozna szukać i wagi. Hydrauliczny wytrzyma z 5lat jeśli tak to w jaką firmę iść aby były częsci w razie awari?

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
REDATS widziałeś? Jeżeli nie, to podsyłam https://sklep.phu-szczepan.pl/pol_m_Podnosniki_Podnosniki-kolumnowe-i-nozycowe_Dwukolumnowe-544.html

czy marka jest bez znaczenia? No nie do końca, marka, a zwłaszcza sprzedawca, ma znaczenie, głównie w kontekście dostępu do części, serwisu czy realizacji gwarancji :)
Co do dylematu - nowe czy używane. Tu ile osób tyle opinii, ale to tak jak z samochodami - jak szukasz auta typowo do roboty i nabijania kilometrów i możesz mieć w tej samej cenie np. nową Skodę i kilkuletniego Merca to co wybierzesz? :)

Do góry Bottom