• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podstawowa baza danych

patryk1120

Nowy
Punktów
0
Witam, poszukuje programu w którym będę mógł sprawdzić informacje takie jakie moment dokręcenia śrub, wskazówki dotyczące danej pracy np wymiany rozrządu czy też sprawdzenia z czego dana część się składa , mechanikiem nie jestem po prostu w wolnym czasie uwielbiam grzebać w autach i to co jest możliwe robię sam.
Nie musi to być ogromna baza danych mam nadzieję, że coś się znajdzie.

Pozdrawiam.

patryk1120

Nowy
Punktów
0
Nie mogę namierzyć działającej wersji , może być i stara dla mnie ;/

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
467
Miasto
Podkarpacie
Ostatnia wersja off-line to 3.48 z 2014 roku język angielski . Najlepiej działa na win XP w wersji USA .

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1122
Miasto
Szczecin
Szalony optymista te dane nie leżą na ulicy i w Googlach. Trzeba zapłacić.

patryk1120

Nowy
Punktów
0
Może nie aż taki optymista, starsza mała wersję już posiadam jakieś 4 h szukania, ale najważniejsze momenty dokręcania do roku 2011 posiadam i mi to na daną chwilę wystarczy, a jak znajdę coś konkretnego to się podzielę, tak więc za zbędne komentarze dziękuję :)

Panie Stanisławie, przeglądałem forum jestem informatykiem i proszę nie wierzyć w to i nie wypisywać głupot, że firma microsoft namierzy kogoś za else czy autodate, bo to aż przykro się czyta, to tak jakby każdego za nielegalnego win 7 mieli ścigać , która jest na 8 komputerach z 10 :)

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Panie Stanisławie, przeglądałem forum jestem informatykiem i proszę nie wierzyć w to i nie wypisywać głupot, że firma microsoft namierzy kogoś za else czy autodate, bo to aż przykro się czyta, to tak jakby każdego za nielegalnego win 7 mieli ścigać , która jest na 8 komputerach z 10 :)

Oczywiście, że nie, ale wystarczy, że policja dostanie pismo zatytułowane "uprzejmie donoszę" i już nie będzie tak wesoło :)

Uwierz, widziałem takie rzeczy już lata temu, a sądzę, że teraz to już poszło dalej. I najlepsze jest to, że Pan od "uprzejmie donoszę" nie musi mieć żadnych dowodów, może to być nawet niezadowolony klient który będzie chciał, żeby Ci chociaż na miesiąc wszystkie kompy zabrali, a jak przy okazji coś znajdą, to jeszcze lepiej...

patryk1120

Nowy
Punktów
0
Powiedz mi tak szczerze skąd klient ma mieć informacje z jakich usług korzystasz, jak większość ludzi teraz nie ma pojęcia jak wymienic żarówkę h7 w samochodzie? Nie wierzę w takie wypowiedzi naprawdę ktoś by musiał z kimś źle żyć prawdopodobnie by musialy te osoby ze sobą wcześniej współpracować, rozejsc się i wtedy jedna osoba poszła by na policję, innej opcji nie ma i jest to nie możliwe, tym bardziej że wiekszosc osób co szuka takich programów w tym ja są jak wy to nazywacie garażowcami poprostu lubię dlubac w samochodach czy traktorach, a taki program jest tylko i wyłącznie do mojej pomocy, żadnej działalności nie mam, a auta które naprawiam są w rodzinie. Policja ma lepsze zajęcia od namierzania piratów, kiedyś miała być nagonka na Windows XP i 7, tylko dla tego że ponad 70 % ludzi posiada je w Polsce w wersji pirackiej, straszyli, straszyli i do nikogo nie przyszli, a wystarczyło wejść do bloku i pojedynczo wchodząc do mieszkania rekwirowac sprzęt, tak więc jak ktoś mi mówi że za else czy autodate mnie namierza to mi się smiac chce, za dużo doświadczenia w tej akurat branży mam. Nie odbiegajmy od tematu
Pozdrawiam

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
467
Miasto
Podkarpacie
Patryk1120 - na ten moment policja ściga przestępstwa nie na jeden program tylko jak ktoś ma dużo nie legalnych programów , i na razie w większych miejscowościach . Ale za parę lat weżnie się za plotki .
PS.: Dwa lata temu policja wjechała jednemu chłopkowi z mojego bloku bo ktoś go pod.... ze ma setki nie legalnych filmów na kompie . Na podstawie anonimowego donosu . Od tamtej pory go nie widziałem .

Do góry Bottom