• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

POLERKA

Patryk94

Bywalec
Punktów
1
WITAM CHCE SB KUPIC JAKAS MASZYNKE DO POLERKI TYLKO NIEZNAM SIE NATYM PROSZE O RADE CHODZI MI O JAKAS POLERKE NP Z ALLEGRO .. ROWNIEZ CHCE SIE DOWIEDZIEC JAK NAJLEPIEJ UZYWAC NWM NA MOKRO? JAKA PASTA? JAKIE GABKI? Z GORY DZIEKI POZDRAWIAM.

Patryk94

Bywalec
Punktów
1
I ta napewno bedzie dobra bo niechce wyrzucac kasy na marne? A ta pasta jest dostepna w sklepach motoryzacyjnych np k2 czy tez raczej z neta i jakie to mleczko? ..Sory za pytania no ale nieznam sie i ogl zaczynajac polerke myje ayto susze i jak potem na wolnych obrotach polerka dawac wody czy co? (opisz mi krok po kroku jesli bys mogł)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
obroty średnie , trzesz aż lekko lakier się podgrzeje pod gąbką , paste kupisz w mieszalmiach lakierów samochodowych .
jeśli pasta podsycha to dodajesz wody spryskiwaczem.
zmniejszasz nacisk po czasie i dodajesz wody ..
potem zmieniasz gąbkę na miękką (czarną) i mleczko ...
polerujesz patrząc "pod światło" jaki jest efekt .
http://allegro.pl/pasta-polerska-g3-farecla-250g-do-polerowania-auta-i3244512541.html
http://allegro.pl/profix-4-wax-mleczko-polerskie-z-woskiem-i3253268500.html
polecam z profix nr3

wszystko trzeba wypraktykować , trudno mi opisać np siłę nacisku i obroty

trochę chaotycznie ...:)

Patryk94

Bywalec
Punktów
1
Ok dzieki za pomoc ;d jak kupie i cos bedzie nie tak to napisze moze jeszcze mi pomozesz ;p pozdrawiam.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
ja robilem zawsze farecla ale jak raz sproboewalem 3m to juz farecli nie chce widziec

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
http://www.detailer.pl/blog/2011/01...otowej-autor-davekg-poradnik-detailing-world/

Mysle ze to Ci troche pomoze.
Co do predkosci. Na pierwszym biegu 'rozprowadzasz' paste po elemencie badz kawalku ktory zamierzasz polerowac, pozniej robisz 2 przejazdy na drugim biegu, jeden przejazd na trzecim biegu lecz szybciej przemieszczasz polerke po lakierze, jeden przejazd na dwojce, po wytarciu pasty dobrze jest przemyc element/miejsce zmywaczem silikonowym badz alk. isopropowym.
Rowniez pomyslal bym o lepszej maszynie ktora ma stabilizacje obrotow, ja niestety posiadam bez stabilizacji (niby ma lecz nie za bardzo dziala) a tak sie ciezej pracuje gdyz maszyna 'gubi' obroty. Nie kupuj zadnych past ktore maja ceche 'zakrywania' rys gdyz po 2 myciach samochod znow bedzie wygladac tak jak przez polerowaniem, szkoda twojej roboty;). Rowniez nie polecam past ktore trzeba uzywac z woda, strasznie brudna robota.

Do góry Bottom