• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

polo 1.3 immo off

buli.31

SuperMechanior
Dołączył
30.09.2013
Postów
590
Punktów
131
Wiek
43
Miasto
BYDGOSZCZ
Witam pomorze ktoś z immo off w polo z95r pliki w załączniku
 

Załączniki

  • IMG20210925183704.jpg
    IMG20210925183704.jpg
    3,1 MB · Wyświetleń: 5
  • polo b58285 24c02 org.bin
    256 bytes · Wyświetleń: 4

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1349
Punktów
251
Miasto
Podkarpacie
Nie prościej dołożyć emulator immo bez can ?? Jeśli pamięć mnie nie myli kosztuje 60 zł. . Jeśli dobrze pamiętam to żeby wyciągnąć kompa trzeba rozebrać całe podszybie .
 

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
29.11.2010
Postów
12266
Punktów
2310
Wiek
39
Miasto
PZ
Najlepszy jest emu, nie chwaląc się sam zrobiłem sobie kilka na zapas :cool: jeżdżę na takim już wiele lat, działa lepiej niż immo off
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Jak za 0zl?
Automatyczne połączenie postów:

Jaki tam jest numer? M3.8. M5.4.1. M5.9.2. Msa15.x?
 
Ostatnia edycja:

buli.31

SuperMechanior
Dołączył
30.09.2013
Postów
590
Punktów
131
Wiek
43
Miasto
BYDGOSZCZ
Tak jak napisał Autoelektronika edycja hc05 w immobox
Auto pali
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Ale to zrobione programem immo ci podałem. A ono ma pudeleczko immobox? Bardzo to ja sie nie wyznaje ale tam chyba vcds em cos mozna pogrzebać
 

buli.31

SuperMechanior
Dołączył
30.09.2013
Postów
590
Punktów
131
Wiek
43
Miasto
BYDGOSZCZ
Sterownik silnika
Automatyczne połączenie postów:

Sterownik silnika nie ruszony immobox pełni funkcję emulatora tak jak zasugerował Daniel (Autoelektronika) ster to MA 1.3 i według ecuvonix immo siedzi w flesch
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Rozumiem. Ten plik co podałeś jakis taki ubogi byl. A ja wrzucilem go do programu luisa andre i wyrzucilo to co ci podałem. Pamietam ze jak zmienialem sterownik w starszym wieśwagenie to immo uruchamialem vcds em. Wchodzilem w immo i w adaptacjach bodajże cos dlubalem. Bez rozbierania niczego
 

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
30.09.2015
Postów
4136
Punktów
1188
Nie ma co roztrząsać tematu,zrobił pewnie jeszcze wczoraj/auto poszło/jeździ/$$sie zgadza po co drążyć.Diagu lepiej zrób tego Citroena.
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
6834
Punktów
1146
Miasto
trasa lublin siedlce
Nudzi mi sie to piszę. A citroen juz mnie nie obchodzi. Plan na jutro to naprawa a raczej renowacja instalacji w ladowarce volvo.
 

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
29.11.2010
Postów
12266
Punktów
2310
Wiek
39
Miasto
PZ
Ale to zrobione programem immo ci podałem. A ono ma pudeleczko immobox? Bardzo to ja sie nie wyznaje ale tam chyba vcds em cos mozna pogrzebać
Mój tata ma takie polo :) Kod silnika ADX pod kierownicą jest imobox
IMG_20210926_125816.jpg , w liczniku immo nie ma, miałem w swoim życiu taki epizod w którym bawiłem się immobiliserami i licznikami i do tego polo kiedyś chciałem zrobić zapasowy klon sterownika bo wpadł w moje ręce ster od silnika 1.4 i z tego co pamiętam to w internecie dowiedziałem się że immo siedzi w kości pamięci Flash, to jest taka długa prostokątna kość z oczkiem przejrzystym na środku służącym do kasowania zawartości promieniami UV, zczytałem z tego wsad Wellonem i na tym się skończyło, przed chwilą przeszukałem moje zasoby piwniczne szukając tego stera ale chyba już poleciał na złom :) bo go nie ma
 

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
29.11.2010
Postów
12266
Punktów
2310
Wiek
39
Miasto
PZ
Tak tak tak,przekazałem koledze informacje żeby wypił piwo z puchy aluminiowej (z metalowej nie będzie) i zrobił z niej emulator.Jak widać zadziałało
Owszem potwierdzam, wtedy jak bawiłem się elektroniką, nie wiem czy pamiętasz? Wylutowałem flash że sterownika ałdi taki kwadratowy flasz i w jego miejsce wlutowałem gniazdo żeby nie trzeba było już wylutowywać tylko wyjmować w razie potrzeby, prawie się udało, prawie bo jedna nóżka nie kontaktowała i silnik nie odpalił, a po poprawieniu już było ok przez kilka lat :D do momentu w którym motor zgasł w czasie podjazdu pod górę dojeżdżając do skrzyżowania, wspominam o tym ponieważ w momencie gdy to czyniłem byłem pod wpływem alkoholu w ilości około 4 puszek aluminiowych, można? Można, ale po co jeśli można kupić lub zrobić emu, podłączyć i cieszyć się jazdą a zaoszczędzony czas wykorzystać na ulubione inne czynności :)
 
Do góry Bottom