• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Polo 1.4 mpi 8v Problem na zimnym

StiwiJo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Usa
Witam od dłuższego czasu mam pewnien problem na który już nie mam pomysłu. Silnik 1.4 mpi 8v prosty jak konstrukcja cepa , a jednak nie...
Minowicie auto kiedy jest zimne gdy odpali chodzi 5-10 sekund i nagle gaśnie. Dzieje się to zawsze na zimnym. Raz zrobitaki numer tylko raz i jest dobrze , a niekiedy kilkukrotnie. Kiedy ciepłe zero problemu.
Parę razy udało się uruchomić z rana i problem nie wystąpił.
Nawet gdy po odpaleniu na zimnym damu mu gazu tak na 3-4 tyś obrotów zacznie strasznie przerywać ale po chwili przestanie i już wszystko pracuje prawidłowo.

Z rzeczy które zostały wymienione i sprawdzone
- Pompa paliwa nowa
- Przepustnica nowa + adaptacja
- Czujnik temperatury cieczy pokazuje we VCDS właściwe parametry.
- Kable i świece jakieś 15 tyś km mają dopiero
- Regulator cisnienia na listwie nowy
- W silniku nie ma żadnych błędów
- Ciśnienie w cylidrach 1 - 11 2 -8.5 3 - 11 4 - 11 mierzone na ciepłym silniku

Co jeszcze mogę sprawdzić w tym aucie żeby trochę pożyło bo blacharsko jest jeszcze w kondycji i silnik również oleju nie bierze i jeździ dobrze gdyby nie ta bolączka.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
369
Drugi cylinder niedomaga trochę , dzieje się to na zimnym to zmierz kompresje na zimnym , możliwe że zawór pękł

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
548
To bot pewnie. Tłok porysował cylinder na 90%.

StiwiJo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Usa
Sprawdzę jutro na zimnym cisnienie na 2 cylindrze i się okaże. Jeśli faktycznie jest słabe to naprawa już nie wchodzi raczej w grę zracji kosztów większych pewnie niż auto...

Do góry Bottom