• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc w wyborze skanera - Mega Macs, SnapOn, coś innego?

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Co roku te dane się zmieniają. Jezeli wnioskował o dofinansowanie na nowy sprzęt to musi brać nowy sprzęt, ale to wszystko ma w umowie zapisane. Każda zmiana to osobny wniosek, nawet indeksy się muszą zgadzać jak to w urzędach.

A swoją drogą co Cie wogóle skłoniło do pójścia w tą stronę ? Przecież to nieracjonalne. Planujesz kupić sprzęt diagnostyczny i dojeżdżać do klientów kasowac za kasowanie błędów ? Może coś więcej opowiesz ?

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Mam u siebie KTS 560 i powiem szczerze że tak średnio bo w wsparcia do USA praktycznie żadne. Co do pakietu ESi niektóre, wartości dane są przydatne i coś mogą nakierować natomiast że schematami bywa różnie bo nie zawsze jest pokrycie w aucie tylko przykładowy schemat gdzie nie ma odzwierciedlenia. Pdl 560 potrafi dużo chodź nie wszystko również ale pokrywa usa. Mam jeszcze lunch który ostatnio jest częściej w moich rękach na dość szybkie połączenia z autami chodź wymaga czasami skupienia żeby zaczaić o co chodzi i język angielski przede wszystkim

PrzemekPrzemek

Początkujący
Punktów
0
wazna jest faktura ktora przedstawisz w urzedzie. mozesz kupic uzywany byleby z faktura. wiem po sobie
Mógłbym, ale każdy urząd ma swoje obyczaje, w akurat w moim wypadku musiałbym wyceniać sprzęt u rzeczoznawcy, za wszystko mieć faktury itd.
Co roku te dane się zmieniają. Jezeli wnioskował o dofinansowanie na nowy sprzęt to musi brać nowy sprzęt, ale to wszystko ma w umowie zapisane. Każda zmiana to osobny wniosek, nawet indeksy się muszą zgadzać jak to w urzędach.
Dokładnie tak jest i w moim przypadku.
A swoją drogą co Cie wogóle skłoniło do pójścia w tą stronę ? Przecież to nieracjonalne. Planujesz kupić sprzęt diagnostyczny i dojeżdżać do klientów kasowac za kasowanie błędów ? Może coś więcej opowiesz ?
Powiem tak, swoich oszczędności na pewno bym na to nie wydawał. Nie chcę żeby to było samo kasowanie błędów tylko fachowa diagnostyka, w miarę możliwości na miejscu, pomoc przy zakupie auta itp.

Mroccco

Początkujący
Punktów
0
Mógłbym, ale każdy urząd ma swoje obyczaje, w akurat w moim wypadku musiałbym wyceniać sprzęt u rzeczoznawcy, za wszystko mieć faktury itd.

Dokładnie tak jest i w moim przypadku.

Powiem tak, swoich oszczędności na pewno bym na to nie wydawał. Nie chcę żeby to było samo kasowanie błędów tylko fachowa diagnostyka, w miarę możliwości na miejscu, pomoc przy zakupie auta itp.
A jak można uzyskać dofinansowanie na zakup nowego sprzętu ?

Do góry Bottom