• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

pomoc z BDO

Jaro boss

Początkujący
Punktów
0
Witam , od niedawna prowadzę firmę jednoosobową , mały warsztat samochodowy na wsi, głównie elektroniką się zajmuję i też wymiana opon ale nie składuje opon ( nie robię wymian oleju płynów,filtrów itp ).
złom stalowy to na złom oddałem znajomy co prowadzi złomowisko mi ogarnął te całą dokumentacje z bdo transportem itp
ale co mam robić z brudnym czyściwem i pudełkami po częściach ? polecicie jakąś firme co to zutylizuje ?

i na co jeszcze zwrócić uwagę żeby nie dostać kary za byle co ?

kase fisklaną mam online i blika , ale będe dzwonił po terminal żeby kary nie dostać

czy na podnośnik nożycowy mobilny na kółkach jest potrzebny udt ?

i czy musze mieć odwodnienie hali warsztatowej ? ( wynajmuję mały garaż jak wprowadzę t5 long to już krucho z miejscem )

i czy na składowanie złomu stalowego wystarczy mauzer na palecie ? który stoi przy garażu na dworze ( w ciągu roku uzbieram może do 150 kg złomu )
i czy na takie detergenty jak jakieś woski czy plak czy spray musi być szafka zamykana w warsztacie ?

naprawy robię tylko znajomym ( a zarejestrowałem się tylko przez somsiada kochanego :D )

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
414
Miasto
Świdnica
150 kg złomu na rok?? Ja oddaje rocznie miedzy 1,5 a 2 tony

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
341
Miasto
Wasilków
Napisz jaki region, na pewno jest w okolicy ktoś kto ogarnia bdo, mój odbierający ma dostęp do mojego konta i nawet sam kpo wystawia jak jedzie do mnie

Jaro boss

Początkujący
Punktów
0
150 kg złomu na rok?? Ja oddaje rocznie miedzy 1,5 a 2 tony
ja więcej się grzebie w immo , przypisywanie kluczyków itp. i dlatego mam tak mało złomu bo praktycznie przy tej elektronice to jest czysta robota , no i roboty to mam tak na luzie byle zarobić 3 tyś na miesiąc na czysto

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
341
Miasto
Wasilków
Większość znajomych korzysta z tego rozwiązania i póki co nikt problemów nie miał, u jednego do składowania się przyczepili, ale dokumentacja nie budziła zastrzeżeń

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Xxx
Większość znajomych korzysta z tego rozwiązania i póki co nikt problemów nie miał, u jednego do składowania się przyczepili, ale dokumentacja nie budziła zastrzeżeń
Tylko jak bez twojej wiedzy będą wpisywali więcej oleju niż oddałeś to żebyś limitu rocznego nie przekroczył bo się dopiero problem zacznie

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Xxx
W sumie dobra uwaga, trzeba skontrolować
Nawet jakby wyszło że wpisali za dużo to i tak ty odpowiadasz. Nie daje się dostępu do takich rzeczy osobom trzecim. Pewnie nic nie przekręcili w twoim przypadku ale trzeba miec z tyłu głowy że może tak się kiedyś stać.

Do góry Bottom