• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa hamulcowa VW LT 55 1990r.

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Witam czy ktoś może mi powiedzieć w jakim kierunku powinny być założone uszczelniacze na pompie hamulcowej VW LT 55 schemat poniżej. Zamówiłem zestaw naprawczy i jest w nim 4 uszczelniacze i 5 uszczelniacz główny zapobiegający wyciekaniu płynu zaraz na początku pompy, problem w tym że już ktoś rozbierał tą pompę wcześniej i w sumie są 4 uszczelki, piątej nie ma tak jak na schemacie, gdyby nie byla rozbierana założył bym tak samo, drugi problem jak włożyć te tłoczki z nowymi uszczelkami gdy te są mocno spasowane, próbowałem raz z jednym zestawem naprawczym i mi się podwinęła i uszkodziła uszczelka.
Schemat
281 611 011 C -o tą pompę chodzi.

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Zrobione info może komuś się przyda w sumie uszczelek ma być 4 sztuki 3 główne i 1 większa zapobiegająca wydostaniu się płynu na zewnątrz ( po co piąta uszczelka była w zestawie nie wiadomo)
Strzałkami zaznaczyłem kierunek w jakim mają być ustawione uszczelniacze
Użyłem puszki od piwa żeby włożyć tłoczek w uszczelką bo się podwijała gdy miała przejść przez ten pierwszy próg na początku
poprawnie.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom