• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

pompa wodna chrysler voyager

alanlesznoosp

Początkujący
Punktów
0
Witam !!

mam bardzo duży problem ponieważ nie wiem jak zdemontować pompę wody w chrysler voyager 2006 r. 2.8 crd . Jest bardzo słabe dojście do niej i nie wiem jak po prostu dobrać się do niej żeby nie rozbierać za dużo części silnikowych a na razie nie widze innego wyjścia....... ale może któryś z kolegów z forum wymieniali już pompe wody w tym modelu ?? bardzo proszę o pomoc ...

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
kurcze robilem kiedys 2.5 ale to to samo co 2.8 i nie pamietam jakie bylo dojscie do pompy wiem tylko ze do tego silnika trzeba miec blokady zbey rozrzad zrobic inaczej bedzie mocno klekotac po wymianie paska

alanlesznoosp

Początkujący
Punktów
0
odnośnie rozrządu wiem ale mam problem z pompą .... ale dzięki za chęci pomocy ...... jak byś sobie przypomniał daj znać :)

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Pompa wody na rozrządzie.
Przerąbana wymiana.
Nie robiłem ale był tu już temat podobny.

JARECKI22

Początkujący
Punktów
1
Miasto
ddz
Wymieniałem rozrząd w swoim 2.5 crd aby zdemontować pompę wodną należy rozebrać cała aluminiową obudowę rozrządu wiąże się to z zdenontowaniem kółek wałków oraz z dolotem do turbiny zabawy trochę jest. No i oczywiście blokady, to podstawa dwóch wałków i wału pod rozrusznikiem. Jeśli zdemontuje sie podszybie wraz z mechanizmem wycieraczek to jest o drobine więcej miejsca na manewry. Życzę podziemia i cierpliwości.

Do góry Bottom