• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa wtryskowa tddi 2.0/2.4

Motur77

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łopiennik Nadrzeczny
Witam wszystkich
Majstrów,
Otóż mam nurtujące pytanie dotyczące pompy tddi.
Astra G problem polega na tym że zapala i pracuje zaledwie jedną minutę poczym gaśnie, wymieniłem czujnik położenia wału pomogło bo się odezwał ale nadal jest lipa .
Komputer niedjagnozuje problemu. Na ofercie Inter cars znalazłem pozycję dotyczące czujników sterujących pompą, ale jest stan zerowy, zato cena 400z hakiem jest . Kupić tego u nich się nie da . Czy można dostać gdzieś takie elementy?
Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnych świąt Bożego narodzenia i Szymańskiego Sylwestra

Załączniki

• IMG_20140928_111850.jpg
    IMG_20140928_111850.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 19

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
trochę mało napisałeś ... zgaśnie i co ? nie odpala już ... minutę i co dalej ?
możesz w ofercie nie widzieć , pompę trzeba esim rozbić na części i dopiero szukać ... w sklepie powinni Ci pomóc .

Motur77

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łopiennik Nadrzeczny
Witaj Inodiag, po każdym zgaśnięciu odpalał i gasł , w carsie niestety mają tylko teoretyczną ofertę poszczególnych elementów, ale to już nie problem, ten elektroniczny śmieć zostanie zastąpiony normalną pompą sterowaną mechanicznie i skończą się gdybania co znowu zdechło.
Najprostsza konstrukcja zawsze służy najdłużej .
Pozdrawiam i polecam takie rozwiązania. A zielonych przygłupów olać ciepłym moczem .

Do góry Bottom